Ofton, Elysium Miramar ile Bodrum’da 4 mevsim yaşatacak

Ofton İnşaat, Bodrum’a 30 milyon euro yatırım bedeli olan Elysium Miramar ile adım attı. Bundan sonra bu bölgeye ağırlık verecek olan şirketin hedefinde dünyanın her tarafından zenginler var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YENER KARADENİZ-BODRUM

Sezonluk yaşam alanları ile ön plana çıkan Bodrum, Ofton’un 30 milyon euroya geliştirdiği Elysium Miramar projesi ile 4 mevsim yaşanabilecek hale geliyor. Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, projede 4 mevsim servis vereceklerini ve böylece Bodrum’da yıl boyunca ikamet edilebilecek yaşam alanı yaratacaklarını söyledi. 530 bin ile 740 bin euro nartasında değişen fiyatlar ile satışa sunulan dubleks daireler önümüzdeki yıl teslim edilecek. Yusuf Şimşek, projenin Bodrum Kalesi’nden marinaya, Kos Adası’ndan Datça Burnu’na kadar panoramik bir Bodrum manzarası sunduğunu belirtti. Şimşek, "Elysium Miramar, havalimanına 30 km, yat limanına ve çevresindeki sahillere 1,5 km, Bodrum’un merkezine yürüme mesafesinde ve alışveriş merkezi ile eğlence mekânlarının yanı başında yer alıyor. Fiyatlar ise 530 bin euro ile 740 bin euro arasında değişiyor. Elysium Miramar’ı 2016 yılı ikinci çeyreğinde teslim etmiş olacağız” dedi. Elysium Miramar, 3 + 1 formatta her biri ikiz dubleksten oluşan 23 blok ve toplam 46 adet villadan oluşuyor. Proje’de 4 + 1 formatta 4 adet de penthouse daire bulunuyor. 

"Kıbrıs tatmin etmedi" 

Elysium Miramar, Ofton’un Bodrum’da geliştirdiği ilk proje. 63 bin metrekarelik bir alanda geliştirilen projenin ikinci ve üçüncü etabına da bu yılın sonunda başlanacak. Üç etip ile birlikte toplamda 86 villalık bir yaşlam alanı ortaya çıkacak. Şirket daha önce İstanbul Ofton İnşaat, Bodrum’a 30 milyon euro yatırım bedeli olan Elysium Miramar ile adım attı. Bundan sonra bu bölgeye ağırlık verecek olan şirketin hedefinde dünyanın her tarafından zenginler var. Şirket, bu kapsamda 500 dönümlük bir adada lüks villalar yapmayı da planlıyor. dışında Kıbrıs’ta projeler geliştirmiş. 10 yıl önce Bodrum’un gündeme geldiğini ancak Kıbrıs’a gittiklerini anlatan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, Kıbrıs’ta 4-5 proje yaptıklarını ancak istenen karlılığa ulaşamadıklarını anlattı. Bu nedenle şimdi Bodrum’a ağırlık vereceklerini dile getiren Altun, Elysium Miramar’ın yükseldiği bölgede daha büyük yaşam alanlarına sahip bir diğer yeni projeleri Elysium Premier’in inşasına başladıklarını dile getirdi. 

2 yılda 1 milyar TL ciro hedefliyor 

İsmail Hakkı Altun, yeni projenin her biri yaklaşık 600 metrekarelik müstakil villalardan oluştuğunu belirtti. Ofton İnşaat’ın 2015 yılı hedefl erine de değinen İsmail Hakkı Altun, şunları söyledi: “Gerek gayrimenkul sektöründe gerekse turizm sektöründe, birden fazla projeyi eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 100 milyon TL ciro elde ettik. Bu sene gayrimenkul sektöründe 500 milyon TL, turizm sektöründe de 25 milyon dolar ciro hedefl iyoruz. Yeni adım atacağımız perakende sektöründe ise 5 milyon euro yatırım gerçekleştireceğiz. Böylelikle 2015 yılında 570 milyon TL, 2016 yılında da 470 milyon TL olmak üzere gelecek iki yılda 1 milyar TL’yi aşan ciro hedefl iyoruz.”

500 dönümlük yarımadaya zenginleri çekecek

İsmail Hakkı Altun, yine Bodrum merkezde 500 dönümlük bir yarımada için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projenin sonuçlanması durumunda bu alana dünyanın sayılı zenginleri için villalar yapmayı planladıklarını söyledi. Altun, “Burası yarım ada, bir kenarı tamamen deniz kenarı. Bodrum’a Rusya’nın, Azerbaycan’nın, Körfez ülkelerinin önemli zenginleri geliyor. Daha büyük ölçekli yapılar tercih ediyorlar. 500 dönüm olmasına rağmen az sayıda villa yaparak onları ağırlamak istiyoruz” dedi. Beşinci otellerinin inşaatına başlayan şirket, yine Bodrum’da lüks butik oteller yapmayı planlıyor. İsmail Hakkı Altun’a göre Bodrum İstanbullular için yükselen bir değer. Belli bir gelir seviyesine sahip İstanbulluların buraya geldiklerini söyleyen Altun, ayrıca Araplar, eski Sovyet ülkeleri ve Türki Cumhuriyeti vatandaşlarını çekmek istediklerini söyledi. AB’nin zenginlerini henüz çekemediklerini belirten Altun, onları da buraya çekeceklerini, bu nedenle yurtdışı fuarlara da ağırlık verdiklerini anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir