"3. havalimanı ihalesine katılacağız"

Yumurtalık'ta kömür santralına başlayacaklarını belirten Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Esenboğa'ya otel yapacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı ihalesine katılacaklarını belirterek, TAV olarak havalimanları konusunda dünyanın 3. büyük işletmecisi olduklarını bildirdi. Akın, Yumurtalık'ta kömür santralına başlayacaklarını ve Esenboğa'ya otel yapacaklarını söyledi. 

TAV Havalimanları Holding ile Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TOBB ETÜ Ekonomi ve Politika Topluluğu öğrencilerinin düzenlediği ‘Rol Modelim-İş'te Adamım' başlıklı toplantılar dizisinin konuğu oldu. Üniversite bittikten sonra ilk olarak kendine zengin bir ortak bulduğunu belirten Akın, " Zengin ortak bütün sermayesini aktardı. İşin kurallarına sadık olmaya çalıştım. Hem o kazandı hem de ben. O zamanki zengin ortağım Şekerbank idi. Ortaklardan birinin mutlaka alttan alması gerekir" dedi. Öğrencilere İngilizceyi öğrenmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Akın, "Mutlaka yurtdışına gidin, 2 senenizi silin ama İngilizceyi öğrenin. Bizim yerel çalışanlara ihtiyacımız yok, Network'a ihtiyaç var" dedi.

18 adet HES projesi

Akın, TAV olarak havalimanları konusunda dünyanın 3. Büyük işletmecisi olduklarını belirterek, 40 bin çalışanlarının olduğunu, Abu Dabi ve Medine'deki havalimanı çalışmalarının devam ettiğini, Riyad Havalimanı'nı almaya çalıştıklarını söyledi. Kahire ve Katar havalimanını yaptıklarını, bunların 4-5 milyar dolarlık projeler olduğunu anımsatan Hamdi Akın, Dubai Havalimanı terminalinin ful bastığını aktardı. 18 adet HES projesinin devam ettiğini, işlerinin çevreyi kirletmek değil, enerji üretmek olduğunu ifade eden Akın, Mersin'de 1 milyar dolarlık doğalgaz projesinin bulunduğunu, Yumurtalık'ta kömür santralına başlayacaklarını ve Esenboğa'ya otel yapacaklarını söyledi. 

Hamdi Akın, İstanbul'a yapılacak havalimanı ihalesine girecek şirketlerden biri olacaklarını bildirdi.

Siyasi ilişkilerin altında ekonomi yatar

İş hayatında merdivenlerin yavaş yavaş çıkılacağını belirten Akın, "Ben 45 yaşıma gelene kadar çok sermaye sahibi olmadım. Girişimci olduğumu bu yaştan sonra anladım. Zengin olmak için zamanınızdan vereceksiniz. İçinizde iş yapabilme eğilimi varsa bunu başarabilirsiniz" diye konuştu. Tüm siyasi ilişkilerin altında ekonominin yattığını, ekonomik altyapının çok önemli olduğunu belirten Akın, devletlerin ilişkilerini menfaat doğrultusunda kurduğunu dile getirdi.