Riva arazisine en yüksek teklif Eltes İnşaat verdi

Emlak Konut mülkiyeti olan Galatasaray'a ait Riva arazisine en yüksek teklifi Eltes İnşaat verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emlak Konut, mülkiyeti Galatasaray'a ait olan Riva arazisini ihaleye çıkardı.İlk oturumu yapılan ihalede en yüksek teklifi 1 milyar TL ile DAP Yapı'nın sahibi olduğu Eltes İnşaat verdi.

Galatasaray Spor Kulubü’nün en büyük gelir umudu olan 1 milyon metrekarenin üzerinde bir büyüklüğe sahip olan Riva arsasında ilk ihale için bugün teklifler alındı.

İhale bedelinin yüzde 80’nin Galatasaray Spor Kulübü, yüzde 10’un ise Emlak Konut GYO’ya ait olacağı satışta, sektörün devleri yarıştı. 9 dosyanın geldiği arazi için en büyük teklifi 1 milyar TL ile Eltes İnşaat verdi.

Dap Holding şirketlerinden Eltes inşaat, 1 milyarın yüzde 10 olan 100 milyon lirayı arsa satış karılığı olarak sundu.

Fema İnşaat-KLV İnşaat İş ortaklığı ise 400 milyon TL ile en yüksek teklif veren ikinci firma olurken, Ege Yapı, Çalışkan Taşımacılık İş Ortaklığı 300 milyon TL teklif ile 3. sırada yer aldı.

Nuhoğlu İnşaat 262,5 milyon TL teklif ederken, Dağ Mimarlık ve Mühendislik 200 milyon TL teklif sundu.

Yılmaz İnşaat’ta 200 milyon liralık teklif sunarken, Makro İnşaat-Timur Gayrimenkul İş Ortaklığı, Fuzul Yapı, İstanbul Teknik, Gökkar Madencilik İş Ortaklığı ile Teknik Yapı-Teknik Yapılar İş Ortaklığı ise 100 milyon liralık teklifler verdi.

İhalede ikinci aşama ise 15 Haziran’da yapılacak. 15 Haziran’de ise 3 sözlü teklfin arkasından kapalı zarfla teklif alınacak. Kulübün henüz ihale tarihi açıklanmayan Florya’daki 22 bin 627 metrekarelik arsanın değeri de yaklaşık 120 milyon lira olarak belirlenmişti.

Buna göre Galatasaray’ın Riva ve Florya arsaları için en az 508.7 milyon lira gelir elde etmesi bekleniyor. Projelerin geliştirilmesiyle beraber orta vadede 1,5 milyar liraya yakın para alacağı belirtiliyor.

Komisyona 9 adet dosya geldi.


İhalede ortaya çıkacak arsa bedelinin, yüzde 80'ini Galatasaray'ın yüzde 20'si Emlak GYO'nun olacak.