'Suudi yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor'

Amad Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Al Duhaim, Suudi yatırımcıların Türkiye'ye güvendiklerini ve bu coğrafyayı bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nitelikli konut projeleri gerçekleştirmek için Türkiye'de yatırım kararı alan Amad Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Al Duhaim, başta Suudi yatırımcılar olmak üzere tüm Körfez ülkeleri yatırımcılarının Türkiye'ye güveninin tam olduğunu söyledi. Al Duhaim, Türkiye'de özellikle gayrimenkul sektörünün yabancı yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Amad Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Al Duhaim, Körfez ülkeleri yatırımcılarının Türkiye ekonomisine güvendiğini, yurtdışı yatırım hedeflerinde Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç ay önceki Körfez ülkelerini kapsayan gezisinde Arap yatırımcılara yaptığı yatırım çağrısının çok doğru olduğunu söyleyen Al Duhaim, Türkiye'nin sadece gayrimenkul sektöründe değil, birçok sektörde çok büyük potansiyellere sahip olduğunu belirtti.

Amad Gayrimenkul'ü 12 yıl önce kurduklarını ifade eden Al Duhaim, bu süre zarfında Dubai, Suudi Arabistan, Ürdün gibi ülkelerde sürdürdükleri faaliyetlerle bölgede adlarını duyurduklarını söyledi. Al Duhaim, Dubai'de 550 villalık Dubai Legends'ın satışını üstlenerek kısa sürede tamamladıklarını, Ürdün'de arazi geliştirme ve gayrimenkul yatırımları olduğunu, Dubai Burj Khalifa'nın yakınlarında da 38 katlı ikiz kule inşa ettiklerini kaydetti. Al Duhaim, Suudi Arabistan'da farklı büyüklükteki projelerin yanı sıra, 2013 yılından bu yana resmi olarak Türkiye'de gayrimenkul sektörünün önemli bir oyuncusu olmak hedefiyle faaliyet gösterdiklerini belirtti.

'Süreç bizim için çok faydalı geçti'

Türkiye ile gönül bağı kurduklarını söyleyen Al Duhaim, "Ailemiz tarafından Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta kurulan firmamız, Ortadoğu'nun farklı ülkelerinde çok sayıda projeye imza atarak gayrimenkul sektöründe deneyim sahibi oldu. Ben ve kardeşim Abdullah 2000'li yıllarda sık sık Türkiye'ye gelerek, gerek gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri, gerekse Türk ekonomisinin gidişatını çok yakından izledik. Türk ekonomisindeki dinamizmi anlamaya çalıştık. Körfez bölgesinden yüzlerce yatırımcının Türkiye'ye gelip çeşitli ticari faaliyetlerde bulundukları bir gerçek. Bu yatırımcıların önemli bir kısmı başarılı oldu. O yıllarda ailemiz Körfez'den gelen çeşitli yatırımcılara danışmanlık yaparak Türkiye ile bu yatırımcılar arasında köprü vazifesi gördü. Bu süreç biz Amad ailesi açısından çok verimli geçti. Çok değerli insanlarla, siyaset adamlarıyla, akademisyenlerle, spor camiası, işadamları ve bürokratik çevrelerle yakın ilişkiler ve dostluklar kurma şansına sahip olduk. Sektörde adını duyurmuş birçok firma ile temas kurduk. Bu firmaların yaptıkları projeleri, uygulama tekniklerini, hedef kitle seçimini, lokasyon tercihlerini sorguladık. Gün geçtikçe ilişkilerimizi güçlendirdik ve tecrübemizi daha ileri noktaya taşıdık. Amad ailesi olarak Türkiye ve Türk insanıyla ilgili bilgi ve birikimlerimizi ve bu ülkeye karşı duyduğumuz sevgiyi ticari bir yatırıma dönüştürmeye karar vererek 2013 yılında Amad Gayrimenkul Geliştirme firmasının Türkiye'de kuruluşunu gerçekleştirdik" açıklamasını yaptı.

'Türk aile yapısına uygun tasarladık'

Türkiye'de Umran Yapı ortaklığı ile önemli projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Al Duhaim, güçlü bir finansal yapıya sahip olduklarını, ilişkide oldukları yatırımcıların desteğini alarak finansal güçlerini 5-6 katına kadar çıkararak 1 milyar TL'nin üstünde yatırımlara girebileceklerini kaydetti.

Birkaç yıl önce 20 kişilik uzman araştırma kadrosuyla Avrupa genelinde gerçekleştirdikleri yatırım fizibilitesi çalışmasında yatırım yapılabilir 12 ülke belirlediklerini dile getiren Al Duhaim, Türkiye'nin bu listede ilk sırada yer aldığını ve Umran Yapı ile birlikte geliştirdikleri Kartal Wings projesinin bu yatırım konseptine uygun olduğunun altını çizdi. Kartal Wings projesinin müşteri kitlesinin ev sahibi olmak isteyen kesimler ve Türk yatırımcılar olduğunu vurgulayan Al Duhaim, bu nedenle projeyi Türk aile yaşamının ihtiyaçlarına uygun olarak tasarladıklarını söyledi.