TMSF: Bir Alman şirketi Dumankaya ve Fi Yapı ile ilgileniyor

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, bir Alman şirketin darbe girişimi sonrası el konulan Dumankaya ve Fi Yapı ile ilgilendiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal, kurumun yönetimi altındaki gayrimenkul geliştirme şirketleri Dumankaya ve Fi Yapı ile ilgilenen bir Alman şirketi ile görüştüklerini ve gizlilik anlaşması yaptıklarını söyledi.

Hürriyet gazetesinde cumartesi günü yayımlanan haberde Gülal şirketin adını açıklamadı ancak "Dumankaya ve Fi Yapı problemini çözmenin prestij yaratacağına inanıyorlar... İyi bir noktadayız" dedi.

Gülal, iki şirketin de 200'er milyon TL'ye ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Fi Yapı'nın bunu karşılayacak bir varlığı var... Dumankaya'da 200 milyon TL'ye ihtiyaç var. Varlıkları bunun yarısını karşılıyor. Alman grupla aradaki bu farkı kapatacağız" dedi.

Gülal, iki şirketten konut almak için para veren ancak darbe girişiminin ardından kamunun el koyduğu ve faaliyetlerini askıya alan şirketlerden evlerini alamayan 4 binin üzerinde mağdur olduğunu da belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir