Yazlık ev fiyatları arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yazlık ev ilanlarına ilişkin 2013 yılı Nisan ayı verilerini yayınlayan sahibinden.com, Nisan'da en çok yazlık ilanı girilen ilçenin Kuşadası olduğunu, yazlık evlerde ortalama fiyatın 360 bin TL'yi bulduğu Çeşme'nin ise en pahalı ilçe olduğunu açıkladı. Manavgat'taki yazlık ev fiyatlarında da yüzde 22 oranında düşüş gözlendi. 

sahibinden.com'un Nisan ayı verileri, yazlık ev ilanlarındaki son durumu ortaya koydu. Verilere göre en çok yazlık ev ilanı Kuşadası ilçesinden verilirken, ev fiyatlarının ortalama 360 bin TL'yi bulduğu Çeşme en pahalı ilçe olarak kaydedildi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde yazlık ev fiyatlarında 2013 yılının Mart ayına göre yüzde 22 oranında düşüş gözlenirken, Serik ve Alanya ilçelerinde yüzde 7 oranında artış kaydedildi. 
Tatilcilerin gözde merkezlerinden Bodrum'da ise yazlık ev fiyatları Mart ayına göre ortalama yüzde 20 artarak, 276 bin TL'ye ulaştı. sahibinden.com verilerine göre yazlık ev fiyatlarında dikkat çeken artışın yaşandığı yerlerden biri de Balıkesir'in Ayvalık ilçesi oldu. Özellikle sakin tatil isteyenlerin ve dalış meraklılarının tercihi olan Ayvalık'ta yazlık ev fiyatları yaklaşık yüzde 41 oranında arttı. Geçtiğimiz Mart ayında ortalama 127 bin 500 TL değerindeki yazlık evler 180 bin TL'ye yükseldi. 

Urla ve Foça'da fiyatlar arttı

Son yılların en çok tercih edilen tatil beldelerinden Çeşme'ye olan ilgi Urla ve Foça'daki yazlık ev fiyatlarını da artırdı. sahibinden.com'un 2013 Nisan ayı verilerine göre her iki ilçenin yazlık ev fiyatları yüzde 19 oranında artarak, Urla'da ortalama 305 bin TL'ye, Foça'da ise 160 bin TL'ye ulaştı. Karaburun'da ise ortalama 170 bin TL'ye yazlık evler bulunuyor. 

Şile'de fiyatlar arttı, Silivri'de düştü

sahibinden.com verilerine göre, İstanbul'a yakın olmak isteyen tatilcilerin ilk tercihleri olan Şile ve Silivri'deki yazlık ev fiyatlarında da önemli değişimler yaşandı. Fiyatların en çok yükseldiği ilçelerden Şile'de artış oranı 2013 yılının Mart ayına göre ortalama 245 bin TL'den 315 bin TL'ye çıktı. İstanbul'un bir diğer ilçesi Silivri'de ise fiyatlarda düşüş gözlendi. İlçede, 2013 yılının Mart ayında 162 bin 500 TL olan ortalama fiyat gerileyerek 150 bin TL'ye kadar düştü.