Enerjide 'serseri' değil serbest piyasa istiyoruz

TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, enerji sektörüne ilişkin beklentilerini paylaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
İSTANBUL - Türkiye Büyük Millet Meclisi Enerji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, Türkiye'de enerji sektöründe serbest piyasayı oluşturmaya çalıştıklarını belirterek "Serbest piyasa istiyoruz, serseri piyasa değil" dedi. 
 
Enerji Günlüğü'nün sorularını cevaplayan Fındıklı, enerji sektörünün Türkiye açısından gerek ekonomik gerek diplomatik gerekse siyasi anlamda büyük önem taşıdığını anlattı. Fındıklı, Türkiye'de bu sektörün bir yandan hızla büyürken, bir yandan da yeniden dizayn edildiğini hatırlattı. 
 
mucahit_findikli.jpgFındıklı'nın Enerji Günlüğü'ne yaptığı açıklamaların ilk bölümünde öne çıkan başlıklar şöyle: 
 
- Enerji alanındaki bütün bu hareketlilik, siyaseti de etkiliyor. Bazen de siyaset enerjiyi çok etkiliyor.
- Enerjinin üretim ve arz güvenliği, barışın birinci şartıdır.
- Türkiye’de enerji politikaları üzerinde çalışan, konuşan think-tank kuruluşlarına, uzmanlaşmış gazetecilere, basına, medyaya ihtiyaç var.
- Yeni yasama döneminin gündeminde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Kanunu değişikliği var.
 
 
Mücahit Fındıklı kimdir?
 
TBMM'nin internet sitesindeki kısa özgeçmişine göre M. Mücahit Fındıklı, 15 Ağustos 1957'de Malatya'da doğdu. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümünü bitiren Fındıklı, müteahhitlik yaptı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üyeliğinde bulundu. TOBB'a bağlı UMAT TÜRK AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 23. Dönemde Malatya Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı oldu. Orta düzeyde İngilizce bilen Fındıklı, evli ve 3 çocuk babası.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir