Rüzgar enerjisi ihalesinde şartname belli oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Rüzgar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı için yeni yarışma ilanına çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı, rüzgar enerjisi ihalesinde yarışma şartları belli oldu. Resmi Gazete’de yayınlanan ihale ilanına göre, yarışmada başlangıç tavan fiyatı 7 dolar olarak belirlenirken, elektrik enerjisi alım süresi 15 yıl olacak.

Tarihi daha sonra belirlenecek ve açık eksiltme usulüyle gerçekleştirilecek ihalede kilovatsaat başına tavan fiyat 7 dolar üzerinden uygulanacak. Söz konusu ihalede en düşük teklifi veren yatırımcı ile 15 yıllık süreyle elektrik enerjisi alım anlaşması imzalanacak. Elektrik enerjisi alım süresi, YEKA kullanım hakkı sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren geçerli olacak.

İhale ilanına göre, kurulacak bin megavatlık rüzgar santrali için yatırımcılar son tekliflerini 27 Temmuz 2017 saat 12.00’ye kadar Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğüne teslim edebilecek. Başvurular aynı gün ve yerde saat 14.00’te detaylı incelenecek. İhaleye, tüzel kişi veya birden fazla tüzel kişi tarafından kurulan iş ortaklıkları ve konsorsiyum olarak başvurulabilecek. İhaleye katılabilmek için, yatırımcı tarafından teknoloji sağlayıcıya ait 01 Ocak 2014 tarihinden 31 Aralık 2016 tarihine kadar toplam gücü asgari 2 bin megavata kadar olan rüzgar türbinine ait nasel ana bileşeni üretimini gösteren iş deneyim belgesi sunulması gerekecek.

Şartname bedelinin 20 bin TL olduğu ihalede bedel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü’ne yatırılacak. Şartname, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nde görülebilecek ve temin edilebilecek. Şartname almak için ödenmiş tutarlar ise hiçbir gerekçeyle iade edilemeyecek.

Karapınar YEKA ihalesi sonuçlandıKarapınar YEKA ihalesi sonuçlandı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir