Ordu-Giresun Havaalanı'nın temeli atıldı

528 günde inşaatının tamamlanması planlanan havaalanının 2014 yılına kadar uçuşlara açılması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı olma niteliğini taşıyan Ordu-Giresun (OR-Gİ) Havaalanı'nın temeli atıldı.

Havaalanının temel atma törenine, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, iki ilin valileri ve vatandaşlar katıldı.

İçişleri Bakanı Şahin, buradaki konuşmasında, yılların hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini ifade ederek, ''Bugün Ordumuzda ve Giresunumuzda önemli bir gün, tarihi bir gün" dedi. Şahin, havaalanının temelinin atılmasında herhangi bir gecikme olmadığını, aslında temelin Ulaştırma Bakanlığının çalışmasıyla Ocak 2011'de atıldığını söyledi. Ankara'dan Ordu'ya 2014 yılı için gidiş-dönüş uçak bileti bulunduğunu anlatan Şahin, ancak havaalanının erken bitecek olması nedeniyle bu biletlerin tarihini öne çekeceğini belirtti.

Yüklenici firma temsilcilerinden İbrahim Çeçen de Bakan Yıldırım'ın soyadı gibi işleri yıldırım hızıyla yaptırdığını vurgulayarak, Yıldırım'ın inşaatı planlanandan daha erken yaptıracağından emin olduklarını kaydetti.

Daha sonra Bakanlar Şahin ve Yıldırım, AK Parti Grup Başkanvekili Canikli ile yüklenici firma temsilcileri butonlara basarak havaalanının temelini attı.

Havaalanının yapım süresi boyunca yılda ortalama 500 kişi istihdam edilecek, ticaret hacmine 250 milyon lira katkı sağlanabilecek. Havaalanının işletmeye alınması ile ortalama 300 kişiye iş imkanı sağlanacak. Proje, bölgenin turizm, sanayi ve ticaretine ciddi katkıda bulunacak.

Tesis, 16 bin metrekare üzerine kurulu terminale sahip olacak. Ayrıca 15 bin metrekarelik alanda destek ünitelerinin bulunacağı tesisin terminali, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.

Havaalanı için toplam 28 milyon 350 bin ton taş dolgu yapılacak. Toplam dolgu alanı bir milyon 770 bin metrekareyi bulacak. İnşaatın yaklaşık 528 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir