Brisa, bir tıkla araç lastiklerini değiştiriyor

Brisa, müşterilerinin internet üzerinden aldığı lastiklerini istenilen yerde ücretsiz değiştiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brisa, müşterilerinin İnternet üzerinden aldığı lastiklerini istenilen yerde ücretsiz değiştiriyor.

Brisa'dan yapılan açıklamaya göre şirket, lastik bayilerine gitmek için vakit bulamayan çalışanların ve kadın sürücülerin imdadına koşuyor. Müşteriler, Brisa'nın hayata geçirdiği "www.lastik.com.tr" web sitesi üzerinden beğendikleri lastikleri gün, saat ve lokasyon belirterek kapıda ödeme imkanıyla satın alabiliyor.

İnternet adresi üzerinden Bridgestone ve Lassa marka lastiklerinin satışını yapan Brisa, müşterilerine araç, marka ve model bilgilerinin girilmesiyle lastik ebat bilgilerini de sağlıyor. Kullanıcılar, araç marka ve modeli hakkında "0212 444 65 00" numaralı çağrı merkezinden bilgilendiriliyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanı sıra 9 şehirde hizmet veren "www.lastik.com.tr" üzerinden alınan lastikler, Brisa çalışanlarınca müşterinin kapısında takılarak ve balans ayarı yapılarak müşteriye teslim ediliyor.

Şirket, alınan lastikleri istenilen yerde ücretsiz monte ederken, araç üzerindeki lastikleri de sigortalı olarak 70'e yakın ilde sunduğu "Lastik Oteli" hizmeti sayesinde saklayabiliyor.

 

- Kış lastikleri trafik kazalarını azaltıyor

 

Açıklamada, kış lastiği kullanımına ilişkin bilgiler de verildi. Buna göre hava sıcaklıklarının düşmesiyle standart lastikte kullanılan karışımlar sertleşerek tutunma özelliklerinin bir kısmını kaybediyor. Kış lastikleri içinde silika bulunan özel hamuru ve özel deseni sayesinde 0 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında bile yumuşaklığını ve dayanıklılığını koruyabildiğinden sürüş güvenliği için büyük önem taşıyor.

Kış lastikleri özel desen yapısı sayesinde karlı, erimiş karlı ve çamurlu yüzeylerde yaz lastiklerine göre çekiş gücünde yüzde 25'e varan avantaj sunuyor. Yaz lastikleriyle saatte 50 kilometre hızla giden bir aracın fren mesafesi 44 metre iken, kış lastikleriyle bu mesafe 36 metreye kadar düşüyor. Aradaki bu 8 metrelik fark ise yaklaşık iki binek araç boyuna denk geliyor. 

Ayrı ayrı yaz ve kış lastikleri kullanmak ise ek maliyet getirmiyor. Yaz ve kış mevsimlerinde kullanılan iki farklı lastik takımının toplam kullanım ömrü, 12 ay boyunca değişmeyen bir takım lastikten daha uzun oluyor. Bu nedenle aslında ek bir maliyet de söz konusu olmuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir