İstanbul Autoshow’da 'otomobilin geleceğine yolculuk' başlıyor

Türkiye’nin en büyük otomobil fuarı İstanbul Autoshow 2017 yarın kapılarını açıyor. Birçok modelin lansmanının ilk kez yapılacağı fuar, büyük bir teknoloji yarışına sahne olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Türkiye’nin en büyük otomobil fuarı İstanbul Autoshow 2017 yarın kapılarını açıyor. Otomobil devlerinin yanı sıra bu yıl ilk kez Arçelik ve Türk Telekom gibi teknoloji firmalarının da yer aldığı fuarın teması, “Geleceğe Yakından Bakın.” Markalar, hem birçok modelinin Türkiye lansmanını ilk kez fuarda yapacak hem de ziyaretçilerini en yeni teknolojilerle otomobilin geleceğine yolculuğa çıkaracaklar.

21-30 Nisan 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak fuar, bugün (20 Nisan) kapılarını basın mensuplarına açıyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından düzenlenen fuara 19 firma katılacak. Teknoloji, inovasyon, bilişim, aksesuar ve yan sanayi firmaları da fuarda yerini alıyor. Fuara; Toyota, Jeep, Fiat, Renault, Alfa Romeo, Honda, Ford, Dacia, Mercedes, Smart, Nissan, Opel, Lexus, Peugeot, Hyundai, Mitsubishi, Ssangyong, DFSK markaları katılıyor. Arçelik, Türk Telekom, Zipcar ise bu yıl fuara ilk kez yer alacak teknoloji firmaları arasında.

Fuarda, “entegre iletişim çözümleri”, “otonom sürüş”, “çevreci” ve “akıllı araçlar” gibi konularda yenilikler sergilenecek. Ziyaretçiler yakın gelecekte hayatlarına girecek bu konuları deneyimleme fırsatını yakalayacak.

Otomobiller ve mobil cihazlar arasında akıllı çözümler sunan teknolojiler, hayatımızın artık bir parçası olan akıllı telefonlar, tabletler ve mobil internetin otomobillerle entegrasyonu konusundaki son gelişmeler sergilenecek.

Otonom sürüş ana gündemde

Dünya otomotiv gündeminin en popüler maddelerinden biri olan otonom sürüş, İstanbul Autoshow 2017’nin ana konularından biri. Kendi kendine gidebilen otomobiller, yakın gelecekte hayatlarımıza dahil olacaklar. Mevcut modellerde yarı-otonom sürüş teknolojileri sunuluyor ve bu araçların pek çoğu İstanbul Autoshow 2017’de sergilenecek.

Aynı zamanda çevreci özellikleriyle öne çıkan elektrikli ve hibrit otomobiller müşterilerin beğenisine sunulacak. Shell, Generali Sigorta ve Red Bull’un sponsorlukları ile kapılarını açacak olan fuarda geçmiş de unutulmayacak.

Klasikler de fuarda

Birbirinden değerli ve özel klasik otomobiller fuar bünyesinde sevenleriyle buluşacak.

Onlarca klasik otomobil, kendi dönemlerine ait özel bir şekilde sergilenerek geçmişe yolculuk yapılmasını sağlayacak. İstanbul Autoshow 2017’nin kapıları, hafta içi 12:00-21:00, hafta sonu ise 11:00-21:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Giriş ücretleri haftaiçi 10 TL, hafta sonu 20 TL olacak. Kadınlar için hafta içi girişler ücretsiz, haftasonu ise 10 TL olacak. Öğrenciler için de hafta içi girişler ücretsiz, haftasonu ise 5 TL olacak. İstanbul Autoshow 2017 biletleri Biletix’ten de satın alınabilecek. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin kapalı ve açık olmak üzere toplam 6 bin 100 araç kapasiteli otopark hizmeti İstanbul Autoshow 2017’de sunulacak. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne fuar süresince ücretsiz servis araçları da olacak. Servisler, Atatürk Havalimanı ve Kadıköy İskelesi önlerinden belirlenmiş olan saatlerde kalkacak. İstanbul Autoshow 2017’nin lisanslı ürünlerinin satıldığı “Autoshow Store”’dan, uzun yıllar kullanabileceğiniz ürünlerden satın alabileceksiniz. İstanbul Autoshow 2017’de kurulan “Instawall” adındaki özel alandan sosyal medya paylaşımlarınızı gerçekleştirebileceksiniz. Çocuklar için hazırlanan “Etkinlik Alanı”nda minik misafirler eğlenceli anlar yaşarken ebeveynler de dinlenme şansı bulabilecekler.

20 firma bu yıl katılmıyor

Her iki yılda bir düzenlenen İstanbul Autoshow’da bu yıl BMW, Volkswagen, Porsche, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Citroen, DS, Kia, Jaugar, Land Rover, Subaru, Infiniti, Suzuki, Bugatti, MINI, Mazda ve Volvo katılmıyor. Sektör temsilcilerine göre sadece İstanbul’daki fuara değil Paris, Detroit, Stuttgart’ta düzenlenen dünyanın en büyük otomotiv fuarlarına da giderek daha az marka ilgi gösteriyor. Pazarlama tekniklerinin değişmesi ve yerel markaların fuardaki ağırlığı ilginin azalışındaki en büyük nedenler olarak görülüyor.