Mercedes'ten Ar-Ge'ye 8.4 milyon euro yatırım

8,4 milyon euroluk yatırımla Aksaray'da'ki Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası'nda kurulacak Ar-Ge merkezi, firmaya ait kamyonların uzun yol testlerini sunan dünyadaki tek yer olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aksaray'daki Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası'nda 8,4 milyon euroluk yatırımla kurulacak Ar-Ge Merkezi, firmanın dünya genelinde üretilecek tüm kamyonlarının uzun yol testlerinin yapıldığı tek merkez olacak.

Cuma günü temeli atılan, yaklaşık 40 bin metrekare alanda toplamda 215 kişinin çalışması planlanan merkezde, emisyon testleri, prototiplerin oluşturulması, ölçümler ve araçların güvenilirliğiyle ilgili çalışmalar yapılacak.

Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Merkezi Müdürü Mustafa Üstertuna, Aksaray'da üretilen kamyonların Almanya'da üretilenlerle aynı platformda araçlar olduğunu dile getirerek, "Daha önce bu testleri Almanya'da üretilen prototiplerle Almanya yollarında yapıyorduk. Artık bu testlerin tamamını bizler Türkiye'ye getirdik. Mercedes markasıyla uzun yol testleri yapan tek merkez Aksaray olacak. Ar-Ge merkezi sayesinde prototipleri de biz Türkiye'de üreteceğiz" diye konuştu.

"Yatırımlara ara vermeden devam edeceğiz"

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün ise şirket olarak İstanbul'daki mevcut Ar-Ge merkezine ek olarak 2016 yılında Aksaray'da da bir Ar-Ge merkezi kurmaya karar verdiklerini, ardından merkezin temelini attıklarını bildirdi.

Türkiye'nin yatırım için önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çeken Sülün, "Aksaray ve İstanbul'da toplamda 1 milyar euro değerinde yatırımımız bulunuyor. Yatırımlara hiç ara vermeden devam ediyoruz. Bu yatırım kararını 19 Temmuz'da almıştık. Bu da Mercedes Benz Türk için Türkiye'nin güvenilir bir liman olduğunun bir teyididir. Yatırımlarımıza hiç ara vermeden ihracat, imalat ve istihdamımızı artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye açıklamalarda bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir