Otomotiv endüstrisinin en dinamik ayağı onlar oldu

TAYSAD Başkanı Dudaroğlu, 2012 yılında üyelerinin 17,5 milyar dolarlık ciro, 6 milyar dolarlık da doğrudan ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Mehmet Dudaroğlu, 2012 yılında üyelerinin 17,5 milyar dolarlık ciro, 6 milyar dolarlık da doğrudan ihracat gerçekleştirdiğini anımsatarak, otomotiv endüstrisinin en dinamik ayağı olduklarını kaydetti.
 
TAYSAD açıklamasına göre, dernek 2013 yılının ilk üye toplantısında tedarik firmalarıyla bir araya geldi. TAYSAD Başkanı Dudaroğlu, 2012'de üyelerinin 17,5 milyar dolarlık ciro, 6 milyar dolarlık da doğrudan ihracat gerçekleştirdiğini anımsatarak, otomotiv endüstrisinin en dinamik ayağı olduklarına belirtti. 
 
Göreve başladığından bugüne "Güçlü Sanayi, Güçlü Marka" sloganıyla ilerlediklerini aktaran Dudaroğlu, her platformda üyeleri arasından küresel markalar çıkarmak hedefiyle çalıştıklarını vurguladı.
 
Markalaştıkça yerellikten küreselliğe, düşük marjdan yüksek katma değerlere ulaşacaklarını vurgulayan Dudaroğlu, "Ar-ge yetkinliklerimiz geliştikçe, yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünlerimiz arttıkça, marka değerimiz de artacaktır. Türk markası böyle yaratılacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Avrupa'daki üretimin yükselen pazarlara doğru kaydığının altını çizen Dudaroğlu'nun açıklamada şu ifadelerine yer verildi:
 
[PAGE]
 
"Türkiye'nin bunu çok iyi kullanması gerekiyor. Avrupa'ya kalitesi, verimliliği, yetişmiş insan kaynağı, dizayn ve ar-ge yatırımları ile hizmet verebilecek en yakın ve rekabetçi ülke Türkiye. Hükümetimizin gelecek vizyonu çerçevesinde firmalarımızın ihracatla büyüyebilmesi için, adet ve katma değer artışı sağlaması gerekiyor. Bunun için motor aktarma organları, elektrik elektronik parçalar, gömülü yazılım sistem tedarikçiliği ve yeni nesil malzeme konularında yatırım yaparak katma değerli ürün yapısına yönelmeliyiz."
 
Dudaroğlu, yatırım için sermaye yapısının güçlü olması gerektiğini vurgulayarak, üyelerine alternatif finans kaynaklarına erişebilmeleri için halka arzla birlikte İMKB ve girişim sermayesi fonlarını gösterdi. 
 
Üye toplantısının konukları arasında yer alan İMKB Kotasyon Müdürü Sertaç Karaağaoğlu da tedarikçilere halka arz süreçlerini ve firmalara sağlayacağı avantajları anlattı. 
 
Karaağaoğlu'nun yanı sıra Avukat Baran Gen ise girişim sermayesi fonlarıyla ilgili TAYSAD üyelerini bilgilendirerek, finansal açıdan güçlenebilmek için farklı enstrümanların önemine değindi. 
 
Bu arada TAYSAD, 2013 yılında araç üretiminin 1.000.000 ile 1.100.000 arasında, iç pazar satışlarının 800 bin adet seviyelerinde, ihracatın ise 20 milyar dolar düzeyinde gerçekleşeceğini öngörüyor.
 
 
 
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir