Peugeot 100 km'yi 2 litrede alacak

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Bergeretti, "Mühendislerimiz, 100 kilometrede 2 litre yakıt tüketen motor üzerinde çalışıyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Cumhuriyet Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümüne eğitim amaçlı bağışladıkları 3 aracın teslim törenine katılan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti, Peugeot mühendislerinin 100 kilometrede 2 litre yakıt tüketen motor üzerinde çalıştığını söyledi. 

Törende konuşan  Bergeretti, otomotiv mühendisliği  öğrencilerine seslenerek, "Gerçekten çok hızlı gelişen bir sektörde macereya gireceksiniz" dedi.

Otomotiv sektörünün dünyayla entegre olduğunu ifade eden Bergeretti, mevsimsel değişimlerin ve petrol türevlerinin azalmasının sektörü etkilediğini belirtti.

Çevreyi daha az kirletmek ve daha az yakıt sarf etmek durumunda olduklarını dile getiren Bergeretti, şunları kaydetti:

"Mühendislerimiz bundan sonrasında daha az enerji harcayan, çevreyi daha az kirleten motorlar geliştirmek zorunda. Halihazırda, mühendislerimiz, 100 kilometrede 2 litre yakıt tüketen motor üzerinde çalışıyor. Mühendislik öğrencileri olarak, tam bu noktada sektörün içine gireceksiniz. Tabii ki sadece motordan bahsetmemek gerekiyor. Aynı zamanda araçların imal edildiği malzemelerde de çok önemli çalışmalar yapılıyor. Hayallerimizde olan, bilgisayar tarafından yönetilen araç sistemleri orta vadede hayata geçecek gibi görünüyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir