Porsche'nin subapları İzmit'te üretilecek

Supsan'ın ürettiği supaplar Porsche'nin 911, 996 ve Boxster modellerindeki 2.5, 2.7 ve 4.5 litre çeşitli motorlarında kullanılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Avrupa'da Mercedes Benz, Volvo, Renault, Peugeot, Amerika'da da Ford, Chrysler  ve General Motors'la çalışan  Supsan AŞ,  Aston Martin ve Porsche'nin de tedarikçisi oldu. Supsan Motor Supapları Sanayi ve Ticaret AŞ Ticari Birimler Grup Müdürü Atakan Yıldırım,  Audi, Ferrari ve Mercedes'in denetimlerinden başarıyla  geçtiklerini belirtti. Ferrari'ye subap yollamaya başladıklarını anlatan Yıldırım,  Aston Martin ve Porsche'nin de tedarikçisi olduklarını, ürettikleri subapların Porsche'nin 911, 996 ve Boxster modellerindeki 2.5, 2.7 ve 4.5 litrelik motorlarında kullanılacağını bildirdi.

2011 yılının başarılı geçtiğini ifade eden Yıldırım, 7.3 milyon adet supap satışı ve 3.7 milyon adetlik supap ihracat ederek 2,2 milyon dolar ciro yakaladıklarını kaydetti. İhracatlarının büyük bölümünü İtalya, Almanya, Fransa ve Amerika'ya yaptıklarını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Supap harici yedek parça satışlarımız da var. Bunlarda da 2.2 milyon dolarlık ciro yaptık, bu da bizim için bir rekor oldu. Aston Martin ve Porsche'nin tedarikçisi olarak seçildik. Bu bizim için büyük bir başarıdır. 2012 yılı itibariyle 2 firmanın ürünlerini fabrikalarına göndermeye başladık."

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir