"Sadece Türkiye için değil Avrupa için de büyük bir hamle"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - Toyota Boshoku Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı Yasunobu Hara, Düzce'de açılışını yaptıkları fabrikanın Toyota Türkiye ve Avrupa için büyük bir hamle olduğunu düşündüğünü söyledi.

Toyota Boshoku Sewtech Düzce Fabrikası'nın açılışı için kente gelen Hara, açılış töreninin ardından Toyota Boshoku Türkiye (TBT) Başkanı Kenji Hirota ile Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ı ziyaret etti.

Türkiye ve Düzce'de yeni fabrikalar açılması konusunda ilk adımı attıklarını vurgulayan Hara, "Attığımız adımların meyvelerini gördükçe yeni adımlar kendiliğinden gelecektir. Düzce'deki fabrikanın açılışının sadece Toyota Türkiye için değil, Avrupa için de büyük bir hamle olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Hirota ise Düzce'nin kaliteli insan kaynağına ve gayretli iş gücüne sahip olduğunu düşündüğünü dile getirerek, bu durumdan memnun olduğunu belirtti.

Düzce'yi seçmelerinde kaliteli işgücünün en önemli faktör olduğunu kaydeden Hirota, şunları söyledi:

''Bundan sonra daha iyi olacağı konusundaki düşüncelerimiz devam ediyor. Düzce'nin gelişmesi konusunda şirket olarak elimizden geleni yapmayı düşünüyoruz. Bir şirketin rekabet ortamında olabilmesi için devlet-şirket ilişkisinin çok iyi oluşması gerektiğine inanıyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Devleti de arkamızda gördüğümüz ve hissettiğimiz için çok memnunuz.''