Renault yerli otoya davet bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL  - Renault Euromed Bölge Başkanı Jean-Christophe Kugler, "Eğer hükümet yerli marka otomobil projesine katılmamızı teklif ederse, bunun ihtiyaç duyduğu iş gücümüz ve teknolojimiz var ve projeye katılmaktan mutluluk duyarız" dedi.
İstanbul Autoshow Fuarı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kugler, Türkiye'nin yerli marka otomobil projesine ilişkin de şunları kaydetti:
"Eğer hükümet yerli marka otomobil projesine katılmamızı teklif ederse, bunun ihtiyaç duyduğu işgücümüz ve teknolojimiz var ve projeye katılmaktan mutluluk duyarız. Yapmak istediğimiz şey, Türkiye ekonomisinin gelişmesine elimizden gelen en büyük katkıyı sağlamak.
Bunu sağlamanın birçok yolu var. Kısa vadede bunu en kolay yapmanın yolu, tedarik tabanını geliştirmek ve mekanik entegrasyonu sağlamak. Bu yolda ilerliyoruz. Yerli araç için fizibilite var mı? Bunu bilmiyoruz. Bunun hükümet tarafından gelmesini bekliyoruz. Bu konuda elimizde bir veri yok."
Bugün Türkiye ve Cezayir arasında çok iyi bir bağlantı olduğunu, Cezayir'in çok hızlı büyüyen bir pazar konumunda bulunduğunu dile getiren Kugler, 2012 yılında Cezayir'deki satışların Renault Türkiye'nin satışlarına yakın olacağını söyledi.
Kugler, "Cezayir, bizim için çok büyük bir pazar. Renault Grubu (Renault Dacia) olarak Cezayir'de 100 bin adet rakamına ulaştık. Yüzde 27 pazar payına ulaştık. Cezayir pazarı için ana kaynak Türkiye'deki Oyak Renault Fabrikaları olacak. Çünkü Clio 4'e ihtiyaçları var, Fluence'a ve Megane'a ihtiyaçları var. Bu pazar için kaynak teşkil ediyor" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir