Suzuki Türkiye, pazar payını yüzde 30 artırdı

Genel Müdür Aydın, geçen yıla oranla 2012 yılına hızlı girdiklerini belirterek, Türkiye pazarında daha iddialı bir performans sergileyeceklerini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Suzuki Türkiye, 2012 yılının ilk çeyreği sonunda 2011 yılına göre pazar payını yüzde 30 oranında artırdı.
Suzuki Türkiye Genel Müdürü Murat Aydın, geçen yıla oranla 2012 yılına hızlı girdiklerini belirterek, Türkiye pazarında daha iddialı bir performans sergileyeceklerini kaydetti.
Suzuki olarak binek araç pazarında en çok satan ilk 20 marka içinde olmayı hedeflediklerini dile getiren Aydın, şöyle devam etti:
"Bu hedefimiz doğrultusunda yüzde 1 pazar payına ulaşmayı amaçlıyoruz. Her biri sınıflarında önemli avantajlara sahip Alto, Splash, Yeni Swift, SX4, Jimny, Grand Vitara 3 kapı ve Grand Vitara 5 kapı modellerimiz ile hedeflediğimiz satışlara ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu konuda her modelimiz için örneklemeler yapmak mümkün. Ekonomik araçlar sınıfında Suzuki olarak Alto ve Splash olmak üzere iki modelimiz var. Bu iki model tüketicilerin güvenlik, konfor, tasarım ve performans konusunda beklentilerini son derece cazip fiyatlar ile karşılamaya hazır.

Yeni Swift'in yakıt tüketimi ve performans avantajları sunan üstün motor teknolojisinin yanında sınıfının konfor ve güvenlik donanımı, tasarım, fiyat donanım dengesi açılarından en iddialı modeli olduğunu düşünüyoruz. SX4 crossover tasarımının verdiği avantajı son derece uygun fiyatlarla müşterilerimize sunuyoruz. SUV segmentinde de Suzuki geleneksel olarak çok kuvvetli bir altyapıya ve geçmişe sahip. Türkiye'de off-road geleneği en kuvvetli marka belki de Suzuki'dir. Ülkemizde uygulanan vergi sisteminin 1600cc altını teşvik ettiği malumdur. Türkiye'de 1600 CC altında toplam 6 farklı 4x4 model var. Bunlardan ikisi Suzuki amblemi taşıyor. Jimny ve Grand Vitara 3 kapı."
Aydın, bayileriyle birlikte müşteri memnuniyeti performanslarını daha ileri noktalara taşıyarak hedeflerini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir