Tofaş'ın hedefi; üretimini 550 binli rakamlara çıkarmak

TOFAŞ CEO'su Başaran, endüstriyel anlamda dünya ile rekabet eder hale gelmeyi amaçladıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, Bursa'daki fabrikada üretimlerini 550 binli rakamlara kadar çıkarmaları gerektiğini belirterek, "Koyacağımız yeni ürünlerle beraber, amacımız endüstriyel anlamda büyüklüğü yakalamak, endüstriyel anlamda dünya ile rekabet eder hale gelmek. Baktığımızda bu hayalleri gerçekleştirme gücümüz var" dedi.

Başaran, yenilenen Fiat Linea'nın basın lansmanında bu yıl TOFAŞ olarak üretimlerinde 41. yılları olduğunu dile getirerek, fabrika kapasitelerinin 400 bin adetlere geldiğini kaydetti.

Başaran, sadece en ucuzu üretmek istemediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"En ucuzu üretmek belki doğru nokta olmayabilir TOFAŞ için. Artık en kalitesini de üretmek te bir rekabet avantajı değil. Fark yaratacak vaziyette koşulsuz müşteri memnuniyetini nasıl sağlarız? Bu önemli bir konu. Bu fark yaratmayı müşterilerin beklentilerini biraz daha şekillendirmek zorundayız. Doblo ile girdiğimiz pazarda müşterilerin beklentilerini şekillendirdik. Yeni Kargo da benzer şekilde pazara girdi kendi omzunu koydu ve orayı genişletti. Bu da müşteri davranışlarını şekillendiren bir davranış.
Dolayısıyla biz önümüzdeki dönem için en önemli peşinde koşacağımız konu Ar-ge'miz ve çok güvendiğimiz organizasyonumuzla biraz daha vitesi artırıp öteye gitmek. Hatta ben bazen oturup düşünüyorum. Gerçekten biz Bursa'daki fabrikamızda üretimimizi 550 binli rakamlara kadar çıkarmamız lazım. Koyacağımız yeni ürünlerle beraber, amacımız endüstriyel anlamda büyüklüğü yakalamak, endüstriyel anlamda dünya ile rekabet eder hale gelmek. Baktığımızda bu hayalleri gerçekleştirme gücümüz var."

Başaran, "Ortaklarımızla beraber sürekli bunun peşinde gidiyoruz. Dolayısıyla 550 binlik üretimi konuşmayan bir yönetim, vizyonsuz bir yönetimdir. Büyümemiz lazım buraya doğru. Bugün yapmış olduğumuz kurgularla beraber hem ülkenin ekonomisine katma değer yaratmak, hem de Fiat'ın olması gereken noktaya gelmesi için de marka olarak da, yaptığı yeni ortaklıklarla beraber, gerek Chrysler, gerek Jeep, bütün bunların getireceği nokta en az 550 bin olması lazım zaten. Planlarımızı buna göre yapıyoruz" diye konuştu.

Chrysler'in Türkiye yatırımı

Bir gazetecinin, "Chrysler'in Türkiye yatırımına" ilişkin sorusu üzerine de Başaran, "Chrysler biliyorsunuz özellikle Kuzey ABD'de çok iyi işler yaptı. Burada da Fiat'la beraber, Fiat'ın getirdiği verimliliği de görebiliyoruz. Son bize ulaşan haberlerle beraber Kuzey ABD'deki Chrysler'in dip hesapları çok pozitif çıktı. Bu bir de cesareti beraberinde getirdi. Mutlaka Chrysler ortaklık öncesi ve ortaklık sonrası planlarında Türkiye ile ilgili birtakım planlamalar yapıyor anladığımız kadarıyla. Ümit ediyorum daha somut bir şey çıkar ortaya paylaşırız. 550 binlik üretim hedefimizde Chrysler'in burada herhangi bir üretim yapabileceği ile ilgili bir çalışmamız yok" cevabını verdi.

Yenilenen Fiat Linea

İlk olarak 2007 yılının ilkbahar aylarında Türkiye'de satışına başlanan ve aradan geçen 5 yıl sonrasında 85 bine yakın müşterinin tercihi olan Fiat Linea, 25 milyon dolarlık yatırımla yenilenerek pazardaki yerini almaya hazırlanıyor.
24 Nisan'dan itibaren ön satışına başlanacak olan Yeni Fiat Linea, özellikle iç mekanda gerçekleştirilen çarpıcı değişiklikleriyle bir adım öne çıkıyor. Bununla birlikte Fiat'ın yeni nesil tasarım anlayışı kapsamında ön ve arka bölümlerde yapılan dinamik değişimlerle iddiasını arttıran Yeni Fiat Linea, konfor özellikleri zenginleştirilmiş Easy, Urban ve Lounge adı verilen 3 yeni donanım paketiyle fiyat/donanım ekseninde güçlü formunu yeniden ortaya koyabilmeyi hedefliyor.
Lansmana özel olarak nisan ayı boyunca 34 bin 360 liradan başlayan kampanyalı anahtar teslim satış fiyatıyla pazara sunulan Yeni Fiat Linea, tümü Euro 5 çevre emisyonlarını karşılayabilen biri benzinli (1.4 litre 77 HP) ve ikisi turbo dizel motor (1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 105 HP Multijet) seçeneklerine sahip.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir