Volkwagen'de üretim krizi sona erdi

VW ile tedarikçiler arasındaki, üretime de yansıyan sorun 20 saat süren görüşmenin ardından giderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman otomotiv devi Volkswagen'in, Almanya'daki tesislerinin yarısından fazlasında üretimi olumsuz etkileyen anlaşmazlığın çözümü için iki tedarikçisiyle uzlaştı.

VW iki tedarikçinin ana şirketi olan Prevent DEV ile 20 saat süren görüşmeler sonunda görüş ayrılıklarının giderildiğini belirtti.

Volkwagen, dizel araçların zehirli gaz salınımları denetiminde hile yaptığının ortaya çıkmasıyla yaşadığı skandalın etkilerini henüz atlatabilmiş değil. Bu dönemde tedarikçilerle arasındaki anlaşmazlık, hem şirketin kârlılığına hem de yüzlerce başka tedarikçiye zarar verebilir.

Tedarikçi şirketlerden CarTrim araç koltukları üretiyor. ES Automobilguss ise vites kutularının yapımında kullanılan demir parçaların imalatçısı.

İki şirket, Volkwagen'in aralarındaki sözleşmeyi iptal etmesi nedeniyle on milyonlarca euroya varan zarara uğradıklarını iddia ediyor ve bunun tazmin edilmesini istiyor.

Anlaşmazlık yüzünden VW Almanya'daki 10 tesisinden, en çok satılan modellerden Golf ve Passat'ın üretildiği ve motor, vites kutuları ve emisyon sistemlerinin montajının yapıldığı altısında dünden itibaren üretimi durdurmuştu. Bu karardan yaklaşık 28 bin işçi etkileniyor.