'Atılım yılımızın ilk yarısı beklentilerimizi karşıladı'

Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven, 2012 ilk 6 aylık döneminde 431 milyonTL prim üretim ile yüzde 6 artış kaydettiklerini, rekabet gücü ve sürdürülebilir büyüme için önemli adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ferhat POLAT

BODRUM - Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven, 2012'yi atılım yılı olarak değerlendirdiklerini, bu nedenle, başta personel eğitimleri ve teknoloji olmak üzere önemli hamleler yaptıklarını belirterek, hedefe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Güneş Sigorta'nın ilk 6 aylık performansını DÜNYA'ya değerlendiren Senseven, prim üretiminde dengeli ve hedeflerine uygun bir tablo sergilediklerini, üzerinde çalıştıkları projelerde de önemli mesafe kat ettiklerini dile getirdi. Sürdürülebilir büyüme için önemli adımlar atmaya devam ettiklerini belirten Senseven, "Örneğin, müdür ve müdür yardımcısı seviyesindeki çalışma arkadaşlarımıza kişisel eğitim programları, bunun bir alt kadrosundaki uzman ve uzman yardımcılarımıza yetenek geliştirme programları hazırladık. Yine hem satış hem teknik kadromuza önemli eğitimler veriyoruz.

Bunların yanında bizim için daha büyük atılım, bilgi işlem alt yapısında oldu. 2007 yılının ortasında Pusula adını verdiğimiz ve bizim için bir devrim olan Oracle tabanlı yazılım programına geçtik ve acentelerimizin tamamı Mart 2012'de sistemi kullanmaya başladı. Diğer acentelerimiz olan VakıfBank şubelerimizin de yarısını 10 Ağustos itibariye Pusula'ya aktardık. Geri kalan banka şubelerimizi de 15 Eylül'e kadar Pusula'ya geçireceğiz" diye konuştu.

Prim üretiminde dengeli bir tablo ortaya koyduk

Güneş Sigorta olarak 2012 ilk 6 aylık döneminde 431 milyon TL prim üretim ile yüzde 6 artış kaydettiklerini belirten Senseven, "Biz, yeni yazılımımız olan Pusula programına geçiş sürecinde bir miktar üretim kaybı yaşadık. Yani bazı acentelerimizin poliçe aktarma anlamında sıkıntı yaşadığını gördük. Ama bu geçişi çok az zararla atlattık diyebilirim. Yıl sonunda sektör büyümesine paralel yüzde 17 prim artışı ortaya koyacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Senseven, "Güneş Sigorta olarak hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Hedefimiz sadece rakamsal değil; yazdığımız işlerin niteliğine de çok önem veriyor, risk analizine dikkat ediyoruz. Geniş acente ağımız ve onların seçici davranışlarıyla amaçlarımıza uygun ve başarılı bir üretimi ilk altı ayda sağladık. Prim üretiminde ilk 6 aylık sonuçlar bizi tatmin etti" dedi.

Sektör büyüyor, yarı yılda primler yüzde 17 arttı

2011 yılında prim üretimini yüzde 11 artırarak 820 milyon TL'ye ulaştıran Güneş Sigorta'nın, yüzde 170 artışla 22 milyon lira net kar elde ettiğini hatırlatan Senseven, söz konusu kar artışını kasko ve trafikteki prim üretiminde yüzde 11-15 küçülmelerle sağladıklarının altını çizdi. Bu yılın ilk 6 aylık periyodunda ise 13 milyon lira zarar açıkladıklarını söyleyen Senseven, "Bu sektörün genelinde görünen bir tablo oldu. Zarar yazılmasındaki önemli etkenlerden biri de yeni regülasyonlar.
Bu açıdan baktığımızda, yeni bir karşılık ayırma gibi bir regülasyonla karşılaşmazsak, sene sonunda tablo değişebilir" diye konuştu.

Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven, sektör açısından da yılın ilk yarısının beklentilere paralel bir tablo ortaya konduğunu söyledi. İlk 6 aylık sonuçlara bakıldığında sektörün reel büyümeyi gerçekleştirdiğini, dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen başarılı sonuç elde edildiğini vurgulayan Senseven, "Prim üretimi bakımından ilk 6 ayda yüzde 17 artış yaşandı. Hayat dışı branşlarda elde edilen prim üretimi 8.6 milyar lira. Branşlar bazında dengeli bir büyüme görünüyor" dedi.

 

bodrum.20120830105407.jpg

"Güneş'e Yelken Aç"ın finalistleri Bodrum'daydı

Güneş Sigorta'nın İstanbul Boğazı'nda gerçek bir yelken yarışı deneyimi sunan Facebook oyunu "Güneş'e Yelken Aç"ta finale kalan 7 yarışmacı Bodrum'da gerçekleşen açık deniz eğitiminde Güneş Sigorta Yelken Takımı'na girmek için ter döktü. Bu heyecanlı ve eğlenceli süreçteki deneyimleri Bodrum'da basın mensuplarıyla da paylaşan finalistler, şimdi yelken hocalarından oluşan jürinin değerlendirmesi ve oylama sonucunu bekliyor.

Güneş Sigorta Yelken Takımı'na girecek bir oyuncu dışında, finale kalan 7 yarışmacı, aynı zamanda, eylül ayında "Amatör Denizci Belgesi" sınavına Güneş Sigorta desteği ile girecek. Taner Senseven, Güneş Sigorta Yelken Takımı'nın kurulduğu 2007 yılından bu yana önemli başarılara imza attığını ve denizlerin ligi sayılan TAYK Trofesi'ni son iki yıldır üst üste kazanarak gurur kaynağı olduğunu söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir