Ekonomideki başarıyı sektöre yansıtmalıyız

Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, irrasyonel fiyat rekabetinden çıkılacak ve motor branşı ağırlığından kurtaracak sektörel çözümlere işaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sigortacılık sektörünün yarıyıl sonuçlarının açıklanmasının ardından sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, 2012 yılı ilk yarısında yüzde 17,5'luk artışla sektörün reel büyümeyi gerçekleştirdiğini belirtti.

Buna rağmen gidilecek daha çok yol olduğunu söyleyen Çetin, "Türkiye ekonomisi dünyanın en büyük 16'ncı ekonomisi olarak her yıl önemli bir başarı gösteriyor. Ekonominin bu başarısına rağmen Türk sigorta sektörünün prim üretimi dünya sıralamasında 36'ncı sırada yer alıyor.

Bu tabloya baktığımızda bizim elimizde bulunan avantajları kullanmadığımız gerçeğiyle karşı karşıya kalıyoruz. Oysa sektörümüzün, genç ve dinamik nüfusa ve hızla gelişen bir ekonomiye sahip olma avantajını sonuna kadar kullanması, ekonomimizin gösterdiği başarıyı örnek alması ve takip etmesi gerekiyor" dedi.

Bunun da ancak tüm sigorta şirketlerini uzun zamandır içinden çıkılmaz bir sarmala alan irrasyonel fiyat rekabetinden ve motor branşı ağırlığından kurtaracak sektörel çözümlerle başarılabileceğini belirtti.

Doğru fiyatlama gerekli Sigorta sektörünün önceden bildiği ve yaptığı şeyleri değiştirmesinin şart olduğunu ifade eden Serhat Süreyya Çetin, sözlerine şöyle devam etti;

"Aslında her şey sigortalanabilir; her şeyin sigortalanmak için doğru bir fiyatı vardır. Ne yazık ki biz, bütün riskleri aynı kefeye koyup, aynı fiyattan satmaya çalışıyoruz. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Güneş Sigorta olarak, bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Çünkü ancak doğru risk analizi yapabilirsek, müşterilerimize gidebilirsek, temele insanların ve şirketlerin ihtiyaçlarını oturtabilirsek, ekonomi ve sektör büyüklüğü arasındaki farkı kapatabilecek büyük üretimi de sağlayabiliriz."

Bu konularda ilginizi çekebilir