Sigorta acenteleri prim artışından ve sorumlu tutulmaktan rahatsız

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, acentelerin sigorta primleri artışından sorumlu olmadıklarını, aksine ucuzlaması için sigorta şirketlerine baskı yaptıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜSEYİN GÖKÇE

ANKARA - Artan sigorta primlerinin en fazla sigorta acentelerini mağdur ettiğini söyleyen Hüseyin Kasap, “Prim artışının sebebi asla acenteler olamaz” dedi. “Acenteler olarak prim artışının durdurulması konusunda, sigorta şirketlerine baskı yaptıklarını, acente olarak alabilecekleri önlemleri aldıklarını ifade eden Kasap, “Acenteler olmasaydı, bu primlere dahi poliçe bulmak imkansız olacaktı” diye konuştu.

Son dönemlerde sigorta primlerinin artışına yönelik gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Hüseyin Kasap, sigortacılığın çok teknik bir iş olduğunu vurgulayarak, “Alınan poliçenin kaliteli bir ürün olup olmadığı, ancak hasar anında anlaşılabilir. Hasar olduktan sonra da ürünü değiştirme imkânı bulunmamaktadır. Bu nedenle, sigorta acenteliğini meslek edinmiş, TOBB nezdinde tutulan levhaya kayıtlı, sürekli olarak mesleki eğitim alan ve gerek Hazine Müsteşarlığı gerekse de Sigorta Acenteleri İcra Komitesi tarafından denetlenen sigorta acenteleri ile çalışmak sigortalı açısından büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Sigorta şirketlerine yazılım programı hazırlayan bir firmanın yetkilisinin “Acenteler kapanacak, sigorta ucuzlayacak” şeklindeki sözlerini eleştiren Kasap, “Bizler bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını düşünüyoruz. Zira tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de, sigorta şirketleri satış operasyonlarını, 15 bin 500 sigorta acentesi aracılığıyla yapmakta, maliyetlerini azaltmaktadır” dedi. İnsanların en basit kasko sigortasını bile anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Kasap, profesyonel destek alamayan insanların, ihtiyaçları olmayan teminatlar için prim ödemek durumunda kaldıklarını aktardı.

Uzaktan satış mağdur ediyor

Telefon, internet vb. yollarla yapılan sigorta satışının, kişinin gerçek ihtiyacını karşılamaması, hasar anında gerekli ve hızlı hizmetin verilmemesi ve dolandırıcılara açık olması nedeniyle vatandaşı mağdur ettiğini ifade eden Kasap, “Hasar anında sorun yaşamak istemiyor, bilgilerinizin güvenli bir şekilde saklanmasını, talep ettiğiniz anda muhatap bulabilmeyi arzu ediyorsanız, poliçenizi acentenizden alın” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir