116 bin dekar arazi suya kavuşuyor

Bursa'da Boğazköy Barajı sulama projesinin tamamlanmasıyla Yenişehir ve İnegöl ilçelerinde 116 bin dekar tarım alanı suya kavuşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa'da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Boğazköy Barajı'nı kullanarak 116 bin 450 dekar arazi suyla buluşturmak üzere proje yürütüyor.

Projenin su kaynağı Boğazköy Barajı 2011 yılında hizmete alınmıştı. Temelden yüksekliği 31 metre olan baraj, 41 milyon 600 bin metrekare depolama hacmine sahip.

Yüzde 92 fiziki gerçekleşme sağlanan Boğazköy Barajı sulama projesi ile 116 bin 450 dekar zirai arazi modern sulama sistemleri ile sulanacak.

Ekonomiye yılda 73 milyon lira katkı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Boğazköy Barajı sulama projesinin hizmete girmesiyle ekonomiye 73 milyon lira kaynak yaratmayı ve 5 bin kadar kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Eroğlu, "Bursa'da tamamlanan ve devam eden sulama projeleri ile diğer tesisler tamamlandığında bölgede sulu tarım imkânı ortaya çıkacak. Bununla birlikte ürün çeşidinde ve kalitesinde artış olacak, bir mevsimde birkaç çeşit mahsul elde etme imkânı doğacak. Topraklarımız bereketlenirken, çiftçilerimizin de yüzleri gülecek" diye konuştu.

Buzağı ölümleri 4 milyar liraya mal oluyorBuzağı ölümleri 4 milyar liraya mal oluyor

Bu konularda ilginizi çekebilir