34 ülke EXPO 2016 için geliyor

Antalya Valisi Türker, 'EXPO 2016' ya 34 ülke katılımını teyit etti, 7 uluslararası kuruluşun katışması bekleniyor.' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - EXPO 2016 Antalya’ya katılım için şimdiden 34 ülke teyit verdi. Expo 2016 Antalya Ajansı 12. Konsey Toplantısı’nda konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, çeşitli ülkelerden katılım teyitleri geldiğini belirterek, “34 ülke, katılımı teyit etti, 7 uluslararası kuruluşun katılması bekleniyor. Yeni Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, önümüzdeki günlerde yönetim kurulu toplantısı için Antalya’ya gelecek. EXPO Kulesi şubat ayında tamamlanacak” dedi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez de, 25 bin ağaç rakamının üzerine çıkılmasının hedefl endiğini belirterek, “Bitkilendirmede yüzde 65-70’lere yakın ilerleme sağlandı” diye konuştu. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan ise katılım için 187 ülkeye yapılan davetlerin 124’ünden yanıt geldiğini ifade ederek, “43’ü Expo’ya katılmayacağını açıkladı. Olumlu yanıt veren 34 ülkeden ise Çin, Gürcistan, Bulgaristan, Güney Kore, Pakistan, Nepal, Türkmenistan, Kenya ve Sudan katılım sözleşmesi imzaladı.Japonya, Tayland, Hindistan, Azerbaycan, Etiyopya, Bangladeş, Cezayir, Kosova, Moritanya, Kamerun, Yemen, Gine, Litvanya, Endonezya, Filistin, Katar ise Resmi olarak olumlu görüş bildiren ülkeler oldu. Öte yandan Arnavutluk, Kazakistan, İtalya, Burkina Faso, Sierra Leone, Togo, Gana, Polonya, Senegal ise olumlu öngörüş bildirdi” şeklinde konuştu. 

''Çiçek Açan Şehir’’ projesi 

Kanada’da finale kaldı Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da, Kanada’da 29 Eylül – 3 Ekim tarihlerinde düzenlenen ‘’Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Yarışması’’nda Antalya’nın Kaleiçi’nde hayata geçirilen ‘’Çiçek Açan Şehir’’ projesi ile finale kalarak ilk 5’e girdiğini vurgulayarak, “Ekim ayı başında sonuçlanacak bu yarışmadan birincilik bekliyoruz” dedi. Bağdatlıoğlu, 2016 yılı Ekim ayında sona erecek olan ‘’EXPO 2016 Antalya’’ alanının ne olacağının tartışmaya açılmasını gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir