Bırak makarnayı, artık patates yediriyorlar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA - CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, saman sıkıntısının devam ettiğini ileri sürerek, "Erzurum Pasinler'de bırakın makarnayı, hayvanlara artık patates yediriyorlar" dedi.
Öğüt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, küçük bir saman balyasını kürsüye koyarak, hayvan yetiştiricilerinin saman bulmakta zorluk çektiğini ve durumun giderek daha da kötüleştiğini anlattı.
Vatandaşın, hayvanlarına saman yokluğu yüzünden makarna ve patates yedirdiğini öne süren Öğüt, buna ilişkin değişik ahırlardan çekilmiş fotoğrafları basın mensuplarına gösterdi.
Erzurum'da bir berberde ve bir kahvehanede "hayvanlar için satılık patates" yazılı ilanların fotoğraflarını da gösteren Öğüt, gemilerle yurt dışından getirilmiş samanların Artvin Hopa'da çürümeye terk edildiğini öne sürdü.
Öğüt, "Oraya gittim, samanlar gemide çürüyor, hayvanlar ahırda açlıktan ölüyor. Tarım Bakanlığı Hopa'dan, vatandaşa samanı götürmeyi beceremiyor. Siz bir gün yemek yemeyin bakalım ne oluyor? Hayvanlar da can. Saman olmayınca bu hayvanlara makarna, patates ikram ediliyor. Doğu'da hayvanlar aç ve maalesef medya bunu haber bile yapmıyor" diye konuştu.
Erzurum'da vatandaşlardan "saman getirme vaadiyle 6 trilyon para toplandığını" ifade eden Öğüt, "Yazıklar olsun sizlere, bu dolandırılan vatandaşları haber yapmadınız" diyerek, basın ve medyayı eleştirdi.
Öğüt, "Bizi dolandırdılar, devlet nerede' diyor Erzurumlular. Gelsin Sayın Başbakan, Pasinler'e gidelim. Saman bulamayan vatandaş incelttiği patatesi hayvanına yediriyor. İşte, bu resimleri ben çekmedim. Erzurum Pasinler'de bırakın makarnayı, hayvanlara artık patates yediriyorlar. Sayın Başbakan ben size 'hakem olun' dedim. Sana her şeyi toz pembe gösteriyorlar. Ya sen istifa et, ya Tarım Bakanın istifa etsin" dedi.
CHP'li Öğüt, yakında makarna, saman ve patates resim sergisi açacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendiğini belirten Öğüt, "Tarım Bakanı'nı bir inekle beraber bir odaya kapat, bir gün yemek yedirme bakalım, bak kim kimi yiyor" ifadesini kullandı.