Bursa’da 75 kadın çiftçi iş sahibi olacak

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarım alanında proje yarışması düzenleyecek. Dereceye giren 75 kadın çiftçiye ödül verilecek. Proje başvuruları bu ayın sonunda sona erecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında Bursa’da 75 kadın çiftçi iş sahibi olacak.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Bu çalışma ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amaçlanmaktadır" denildi.

Proje kapsamında kadın çiftçiler tahıllar, yemeklik dane baklagiller, seracılık, yem bitkileri, endüstri bitkileri, tıbbi- aromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, meyvecilik, çiçekçilik vb. küçükbaş-büyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı ipekböcekçiliği, ağaç işleme, sepetçilik, dokuma, işleme-pazarlama, aile işletmeciliği ve kırsal turizm alanlarında proje hazırlayabilecek.

Temmuz ayında 16 ilden gönderilen kadın çiftçi projeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen jüri tarafından değerlendirilerek puanlanacak, Bakanlık tarafından belirlenecek bir ilde ve tarihte "Girişimci Kadın Çiftçi Ödül Töreni" gerçekleştirilerek dereceye giren projelere ödül verilecek.

Açıklamada eğitim almak isteyen çiftçi kadınların Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine 28 Şubat tarihine kadar müracaat edebilecekleri, eğitime katılacak kadınların en az 1 yıldır çiftçilik yapıyor olması gerektiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir