ÇAYKUR'da hedef, 700 bin ton yaş çay 

Genel Müdür Sütlüoğlu: "Geçtiğimiz yıl toplamda yaklaşık 681 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirmiştik. Bu yıl şu ana kadar 678 bin ton seviyesindeyiz ve alımlar sona erinceye kadar 700 bin tonun üzerine çıkmayı hedefliyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay alımlarına ilişkin, "Yaptığımız kapasite artırımı ile geçtiğimiz yıl toplamda yaklaşık 681 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirmiştik. Bu yıl şu ana kadar 678 bin ton seviyesindeyiz ve alımlar sona erinceye kadar 700 bin tonun üzerine çıkmayı hedefliyoruz." dedi.

Sütlüoğlu, Genel Müdürlük makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un her yıl kapasite artırımına giderek, alım politikasını artırdığını belirtti.

ÇAYKUR olarak bu yıl birinci sürgünde 230 bin 184 ton yaş çay aldıklarını, ikinci sürgünde 248 bin tona ulaştıklarını dile getiren Sütlüoğlu, iki sürgünde yaş çayın yüzde 53'ünün ÇAYKUR eliyle alındığını söyledi.

Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un son yıllarda rekor alımlar yaptığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yaptığımız kapasite artırımı ile geçtiğimiz yıl toplamda yaklaşık 681 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirmiştik. Bu yıl şu ana kadar 678 bin ton seviyesindeyiz ve alımlar sona erinceye kadar 700 bin tonun üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bu rakam ÇAYKUR tarihindeki rekor yaş çay alımı olacak. Günlük 2 bin 400 ton kapasite ile alımlarımız devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerde çay alımı verimli şekilde sürüyor. Hava şartları ve üreticinin çalışma durumu değerlendirildiğinde ekim ayının ilk iki haftasında alımların süreceğini söyleyebiliriz. Buna göre alımları planlıyoruz." diye konuştu.

Sütlüoğlu, beyaz çay alımlarının beklentinin altında kaldığını, üreticinin topladığı beyaz çayı ÇAYKUR'a veya özel sektöre satmak yerine kendisinin değerlendirmeye başladığını ifade etti.

Zeytinyağında 200 bin ton rekolte beklentisiZeytinyağında 200 bin ton rekolte beklentisi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir