Çelik: Bağımıza, bahçemize sahip çıkalım

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, tarımın önemine ilişkin, "Dün de değerliydi bugün de değerli ama gelecekte daha da değerli olacak. Onun için bağımıza, bahçemize, ağılımıza, ahırımıza sahip çıkalım." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı"na katıldı.

Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada, dünyada 800 milyon aç, 1 milyar yoksul insan bulunduğunu, 39 ülkede gıdaya, 80 ülkede de suya erişimde sorun yaşandığını belirtti.

Bu tablonun, geleceğin dünyasını gösterme açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Çelik, "Dünyada üretilen gıdaların yüzde 77'sini yüzde 20'lik kesim tüketiyor. Yüzde 80'ine ise yüzde 23'lük gıda kalıyor. Dengesizlikler her alanda almış başını gidiyor." diye konuştu.

Bakan Çelik, bu tablo düşünüldüğünde tarımın öneminin daha iyi anlaşılacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Tarım kesimine diyorum ki uğraştığınız alan son derece önemli, kıymetli ve değerli. Dün de değerliydi bugün de değerli ama gelecekte daha da değerli olacak. Onun için bağımıza, bahçemize, ağılımıza, ahırımıza sahip çıkalım."

Konuşmasında, Milli Tarım Projesi'ne de değinen Çelik, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te tarımsal hasılayı 150 milyar dolara, tarımsal ihracatı da 17 milyar dolardan, 40 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

'Mobil sistem' ile arıcılık'Mobil sistem' ile arıcılık

Pamuk fiyatı bir yılda yüzde 68 arttıPamuk fiyatı bir yılda yüzde 68 arttı

Dünyada gıda fiyatları gerilediDünyada gıda fiyatları geriledi

Türk işadamları dünyanın toprağını alıyorTürk işadamları dünyanın toprağını alıyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir