Fındıkta 10 bin mevsimlik işçiye ihtiyaç var

Geçen yıla oranla fındıktaki yüksek rekolte beklentisi nedeniyle Ordu'da yaklaşık 10 bin mevsimlik işçiye ihtiyaç duyulacağı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ordu'da bu yıl fındıkta beklenen yüksek rekolte dolayısıyla fındık toplama döneminde yaklaşık 10 bin mevsimlik işçiye ihtiyaç duyulacağını bildirdi. 

Cörüt, geçen yıl fındık üreticisinin belini büken zirai donun bu yıl yaşanmadığına işaret ederek, fındık rekoltesini geçen yıla oranla yüksek beklediklerini belirtti.  

Fındığın fazla olması durumunda bölgede mevsimlik işçiye ihtiyaç duyulacağını dile getiren Cörüt, "Fındığın bol olduğu her yıl bölgemizde 10 bin fındık işçisi çalışabiliyor. Bu yıl da bu kadar işçiye ihtiyaç var" dedi.  

Cörüt, fındık hasat dönemine yaklaşık bir ay kaldığına işaret ederek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizden gelecek mevsimlik işçilerin bahçe sahipleri ile irtibata geçerek gelmelerini istedi.  

Fındık işçilerinin her yıl olduğu gibi Ordu Valiliği tarafından gösterilecek konaklama alanlarında kalacaklarını belirten Cörüt, "Ancak bölgemizde fındık hasadı 1 Ağustos'tan itibaren başlamaz. Bu nedenle işçileri bu tarihten önce gelmemelerini öneriyoruz. Erken gelen işçi burada mağdur olur. Mağdur olmak istemiyorlarsa hasada bir kaç gün kala gelmelidirler" dedi.  

Cörüt, fındık işçilerine verilecek ücret konusunda henüz bir karara varılamadığını belirterek, ilerleyen günlerde yapılacak toplantıların ardından bunun belirleneceğini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir