FİSKOBİRLİK borcunu 1 milyon liraya düşürdü

Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, FİSKOBİRLİK olarak kalan 1 milyon lirayı da ödemeye hazır olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, birliğin borçlarını 1 milyon liraya kadar düşürmeyi başardıklarını belirterek, "FİSKOBİRLİK olarak kalan 1 milyon lirayı da ödemeye hazırız" dedi.

Bayraktar, birliğin 2006'dan kalan borçlarının ödenmesi sürecinde sona gelindiğini söyledi. 

Göreve geldiklerinde birliğin 200 milyon lira borcu olduğunu dile getiren Bayraktar, "Bu borcu 1 milyon liraya kadar düşürmeyi başardık ancak birliğe dava açan bazı üreticilerimiz oldu. Bundan dolayı kalan 1 milyon lirayı ödeyemiyoruz. Birlik adına dava açan üreticilerimizden bu davalarından vazgeçmelerini bekliyoruz. Davalar şimdilik önümüzü tıkamış durumda. FİSKOBİRLİK olarak kalan 1 milyon lirayı da ödemeye hazırız" diye konuştu.

Açılan davaların yanı sıra birlikten alacaklı olan 100'ün üzerinde üreticiye de ulaşamadıklarını ifade eden Bayraktar, "Bu üreticilere henüz ulaşamadık. Alacaklı olan bu üreticilere de ulaşmamız durumunda ödemelerimizi yapacağız. Arkadaşlarımız bu üreticilere ulaşmaya çalışsa da başarılı olamadı. O üreticilere de çağrımız, gelin paranızı alın" şeklinde konuştu.

Bayraktar, 200 milyon liralık borcu, her yıl düzenli, doğru plan ve doğru programlar sayesinde 1 milyon liraya kadar indirdiklerini kaydederek, "Yaptığımız projelerle daha iyi noktalara geleceğiz. Özellikle fındık yağı ve çikolata ürünlerimizle daha da güçleneceğiz. FİSKOBİRLİK, inşallah eskisinden daha güçlü duruma gelecek. Buna yürekten inanıyoruz"  ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin borçsuz bir FİSKOBİRLİK bırakmak olduğuna işaret eden Bayraktar, "Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Üreticilerimiz bize güvenmeye devam etsin. İnşallah kurumu eskisinden daha iyi noktalara getireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, fındık alımlarının sürdüğünü, birliğe getirilen fındık miktarının ise her yıl arttığını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir