"Hava şartları bahane edilerek fiyat artırılıyor"

TESK Genel Başkanı Palandöken, aşırı soğukların ürün hasadını güçleştirdiğini fakat zamların daha çok soğuk havayı fırsata çevirmeye çalışan spekülatörlerden kaynaklandığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aşırı soğukların ürün hasadını geciktirdiği gibi yetiştirme maliyetlerini de arttırdığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Son günlerde bilhassa sebze fiyatlarının yüksek seyretmesinin dar gelirli vatandaşları zorlamaktadır. Üretici de tüketici de fiyatlardan şikayetçi. Tarlada 1 ise vatandaşa 5'e satılıyor. Zincirler malı tarladan kapatıp, istediği fiyata satıyor. Zincir firmaların yanı sıra havaların soğumasını bahane ederek fiyatları yükselten spekülatörleri de unutmamalıyız" dedi.

Yılbaşından beri ülkemizi etkileyen soğuk havanın üreticiyi de, tüketiciyi de üzdüğünü söyleyen Palandöken, "Üreticimiz kar ve soğuk sebebiyle hasat yapmakta gecikti. Ürün yetişme süresi uzadı. Halde domates 2,5-3 lira arasında ama zincirlerin malı tarlada kaça kapattığını bilmiyoruz. Tarlada 1'e alınan tüketiciye 5'e ulaşıyor. Bu durumdan hem üretici hem de tüketici memnun değil" diye konuştu.

"Pazarda balık ucuz"

Halk pazarlarında balık fiyatlarının oldukça ucuz olduğunu da ifade eden Palandöken, "Ankara’da pazarlarda hamsinin en yüksek fiyatı 10 TL. Ancak AVM içerisindeki balıkçılarda 1 kilo hamsinin fiyatı 25-30 lira arasında değişiyor. Balık fiyatları da sebze fiyatlarında olduğu gibi spekülatörler tarafından artırılmakta" şeklinde konuştu.

Hamsinin fiyatı 20 liraya yükseldiHamsinin fiyatı 20 liraya yükseldi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir