Konya'da yağan kar çiftçiye umut oldu

Kuraklık ile mücadele eden Konya Ovası'nda görülen yoğun kar yağışı çiftçileri umutlandırdı. Bu yıl yüksek verim bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz yıllarda yetersiz yağış alan Konya Ovası'nda verimin düştüğünü ifade eden Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, son haftalarda görülen yoğun kar yağışları sayesinde çiftçilerin bu yıl altın yıllarını yaşayacaklarını söyledi.

Bu seviyedeki bir kar yağışıyla 35 yıl sonra ilk kez karşılaştıklarını ifade eden Ataiyibiner "Yer altı sularımızın, göllerimizin ve barajlarımızın beslenmesinde ihtiyaç olan kar yağışını aldık" diye konuştu.

Geçen ekim ve kasım aylarında hiç yağmur yağmadı

Son 40 yılda ilk kez geçen yıl ekim ve kasım aylarında hiç yağmur yağmadığını ifade eden Ataiyibiner "O aylardaki yağışlar toprak neminin yükselmesi açısından çok önemliydi. Maalesef o zaman yağış olmadı ama şimdi özellikle hububat üretiminde tohumun gelişmesi, çimlenmesi ve kök yapısının gelişmesi açısından oldukça faydalı bir atmosferi yakalamış durumdayız" diye konuştu.

"Kuru tarım yapılan araziler 3 ay rahat nefes alacak"

Konya Ovası'nın yaklaşık yüzde 75'inde kuru tarım yapıldığını ifade eden Ataiyibiner "Kuru tarım yapılan araziler bu karla birlikte 3 ay için rahat bir nefes alacak" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir