Kütahya'daki şap karantinası sona erdi

Tavşanlı ilçe merkezi, 3 belde ve 12 köyde 5 Eylül'de başlatılan karantina uygulaması sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KÜTAHYA - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, bazı ahırlardaki hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine 5 Eylül'de başlatılan karantina uygulaması sona erdi.
Tavşanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçede bazı ahırlarda şap hastalığı tespit edildiği için İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu'nun kararıyla ilçe merkezi, 3 belde ve 12 köyde, 5 Eylül'de karantina uygulaması başlatıldığı hatırlatıldı.
Söz konusu yerleşim birimlerinde yapılan incelemeler sonucu hastalık riskinin azalmasından dolayı karantina uygulamasının sona erdirildiği duyurulan açıklamada, geçici olarak kapatılan ve perşembe günleri kurulan Tavşanlı Havyan Pazarı'nın da 11 Ekim'den itibaren yeniden faaliyet göstereceği ifade edildi.
Açıklamada, yetiştiricilerin şap hastalığına karşı dikkatli olması gerektiği bildirilerek, "Hayvanlarında şap hastalığı bulunduğundan şüphelenen yetiştiricilerin, hastalığın diğer hayvanlara bulaşmasını engellemek amacıyla hastalık şüphesi bulunan hayvanları gözetim altında tutarak, Tavşanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bilgi vermesi gerekmektedir" denildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir