Mısır üretiminde rekor

Türkiye'de bu yıl 6 milyon 400 bin ton mısır üretilerek rekor kırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'de bu yıl mısır üretimi geçen yıla göre yüzde 7 artarken,  cumhuriyet tarihinin rekoru kırılarak 6 milyon 400 bin ton mısır üretimi gerçekleştirildi.  

AA muhabirinin Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) verilerinden derlediği bilgilere göre, üretim kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1970 yılında 1 milyon 40 bin ton mısır üretildi. Mısırın yıllar içinde üretim miktarı arttı. 2014 yılına gelindiğinde 658 bin 645 hektar alandan 5 milyon 950 bin ton mısır üretimi gerçekleştirildi. Bu yıl ise mısır ekimi yapılan 680 bin 494 hektar alanda 6 milyon 400 bin ton mısır üretildi. Geçen yıla oranla mısır üretimi yüzde 7 artmış oldu. Söz konusu rekoltenin cumhuriyet tarihinin en yüksek mısır üretimi rakamı olduğu belirlendi. 

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, Türkiye'de ilk mısır hasadının yapıldığı Çukurova'da bu yılın çok verimli geçtiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde gerçekleşen yaklaşık 6 milyon tonluk mısır üretiminin 1 milyon tonu bölgemizde üretildi" dedi. 

Bu yıl elde edilen üretim miktarının yine yüzde 20-25'lik kısmının bölgelerinden elde edildiğini vurgulayan Girmen, "Mısırın kolay ekilmesi ve fazla bakım gerektirmemesi, çiftçiyi mısıra yöneltti ve bu da rekolteye artı olarak yansıdı. Önümüzdeki yıl, gerek ülkemiz gerekse bölgemizdeki mısır üretiminin artış göstereceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.