Narenciyede hedef tüm dünya

Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, amaçlarının Türk narenciyesinin dünyanın dört bir yanında tüketilmesi olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HABER MERKEZİ - Narenciye üretiminde dünya onuncusu, ihracatında dünya beşincisi olan Türkiye, tüm dünyaya narenciye satmak için harekete geçti. Geçen yıl 3.8 milyon ton narenciye üretimi gerçekleştiren Türkiye, bu üretimin 1.5 milyon tonunu yurtdışına sattı ve 842 milyon dolarlık gelir elde etti. Yurtdışında en büyük pazar 300 milyon dolara yaklaşan hacimle Rusya, en fazla tercih edilen narenciye ise mandalina oldu. Özellikle son birkaç yıldır Rusya pazarında ciddi bir pazarlama stratejisi izleyen Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), uluslararası medya kuruluşu Global Connection’ın (GC) yayınları ile bu pazardaki bilinirliğini ciddi oranda artırdı. İhraç edilen narenciyelerin bozulmadan ve lezzetlerini kaybetmeden birçok ülkeye ulaştırıldığını belirten NTG Başkanı Ali Kavak, yabancıların Türk narenciyesinin tadını sevdiğini kaydederek, “En büyük pazarımız Rusya. Rusya’da bu kadar öne çıkmamızı kuşkusuz yaptığımız tanıtım çalışmalarına borçluyuz. Bunun yanında tanıtımlarımız Suudi Arabistan, Polonya, Kazakistan, BAE ve Romanya özelinde de çok etkin bir şekilde devam ediyor. Kuşkusuz bu ülkeler bizim için çok değerli ortaklarımız ve olmaya da devam edecekler, ama önümüzdeki dönemde Türk narenciyesinin dünyanın dört bir yanında tüketilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Yani hem ihracat hem de partner hedefimizi bütün dünya olarak görüyoruz” dedi.

“Bir yere bir kere değil, her yere her zaman mal satmak istiyoruz”

“Önemli olan bir yere bir kere mal satmak değil, her yere her zaman mal satmak. Bu nedenle kalitemizden hiçbir zaman taviz vermeden her yere mal satmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Kavak şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya standartlarında üretim yapma prensibimizi devam ettiriyoruz. Gelişmelerimize sürekli yenilerini eklemek için çaba harcıyoruz. Özellikle geçtiğimiz 25 yıl içinde Türkiye’deki narenciye tarımı önemli gelişmeler gösterdi. Ulaşımdaki gelişmelerin yanısıra; paketleme, konserveleme ve toplama tesisleri ile soğuk hava depolarındaki teknolojik ilerlemelerle, tüketicilere maksimum kaliteyi sağlamak önceliğimiz.”

GC, 18 ülkenin en büyük medya grupları ile ortak

Tanıtımlarında direkt hedef kitleye hitap eden Global Connection, Narenciye Tanıtım Grubu için hazırladığı yayınlarda, Türk narenciyesinin sağlık, lezzet, zayıflama ve zihin açma gibi özelliklerine vurgu yapıyor. Ayrıca hem Türk hem de yabancı şeflerin, Türk narenciyesi hakkındaki düşüncelerini içeren köşe yazılarını yayınlarında kullandıklarını belirten GC Genel Koordinatörü Onur Tayşu da “GC olarak bu sayede yayın yaptığımız ülkelerdeki hedef kitlelerin doğru kaynaklardan bilgiye ulaşmasını sağlıyoruz” dedi. Tayşu, uluslararası medya kuruluşu GC’nin, 18 ülkenin önde gelen medya kuruluşları ile ortak yayınlara imza attığını belirterek sözlerini tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir