Organik çay üretimine geçiş 2018'de

Bakan Çelik, 2018'den itibaren organik çay üretimine geçileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2018 yılından itibaren çay üretim alanlarının tümünde organik üretime geçilmesi yönünde karar aldıklarını söyledi.

Çelik, konuyla ilgili düzenlemenin kısa süre içerisinde yayımlanacağına dikkati çekerek, "Hazırlıklarımızı 6-7 ay içerisinde tamamlayacağız. Ayrıca diğer bazı illerimizin, alanların veya bölgelerin de organik tarım alanı ilan edilmesi ile ilgili çalışmamızda son aşamaya gelmiş bulunuyoruz." dedi.

Bakan Çelik, Azerbaycan ile tarım ürünleri ticaretiyle ilgili olarak da "Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmemizde, Azerbaycan'ın 1,3 milyar dolarlık tarımsal ürün ithalatı bulunduğunu, bunun yalnızca 120 milyon dolarının Türk ürünleri olduğunu söyledik. Pamuk açığımız var, biz de bunu çeşitli ülkelerden temin ediyoruz, bu ticaretin iki ülkede bulunan ürünlerle yapılmasının doğru olacağını ifade ettik. Aliyev de bu iki ülkedeki imkanların karşılıklı değerlendirilmesi talimatını verdi. Görüşmede pamuk öne çıktı, yağlı tohumlarda olabilir. İthal edilmesi gereken ürünlerde tercihimiz orası olacak. Onların da 1,3 milyar dolarlık ithalatın önemli bir bölümünü Türkiye'den gerçekleştirmesi konusunda bir mutabakata vardık." diye konuştu.

Ocak ayında tarım ihracatı arttıOcak ayında tarım ihracatı arttı

Bu konularda ilginizi çekebilir