Sakarya'da 15 bin dekar zirai alan sulanacak

Yüzde 67 fiziki gerçekleşme sağlanan ve bu yıl içerisinde hizmet vermeye başlayacak Taraklı Kayaboğazı Göleti ile 15 bin 40 dekar zirai arazi sulanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sakarya'daki Taraklı Kayaboğazı Göleti ile 15 bin dekar zirai alanın sulanacağı bildirildi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, suyun kayıpsız olarak toprakla buluşması adına borulu sulama şebekelerine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Klasik sulama sistemlerinin terk edildiğini ifade eden Acu, Sakarya'da da tarımsal üretimde verimlilik ile tarım sektörünün ve tarıma dayalı sanayinin rekabet gücünün artırılması için çalışıldığını belirtti.

Bu kapsamda Sakarya'da inşa edilen modern sulama projelerinin, tarım sektöründe suyun tasarruflu ve bilinçli kullanılmasına katkı sunacağına, bölgede ürün deseninin değişmesine aracı olacağına dikkati çeken Acu, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda yüzde 67 fiziki gerçekleşme sağlanan Taraklı Kayaboğazı Göleti Sulaması işi kapsamında 15 bin 40 dekar zirai arazi sulanacak. Projede ana boru hattı montajının tamamı, yedek sulama hatlarının montaj işleri ile sanat yapısı çalışmaları devam etmektedir. Projeye ait bütün vana ve mekanik ekipman temin edilmiş olup sanat yapılarına mekanik ekipman montajları ile yedek boru hatlarının montaj işleri tamamlanacak ve 2017 yılı içerisinde sulama hatları işletmeye alınacaktır."

Acu, projenin tamamlanmasıyla bölgede sulanabilir arazilerin artacağını, ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

Mandalina zam şampiyonu olduMandalina zam şampiyonu oldu

Bu konularda ilginizi çekebilir