Tarımda istihdam arttı

TZOB Başkanı Bayraktar, tarımda istihdamın geçen yıla göre 200 bin arttığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımda istihdamın eylülde geçen yılın aynı dönemine göre 200 bin arttığını belirterek, tarımın istihdamdaki önemini korumaya ve artırmaya devam ettiğini bildirdi, ülke ekonomisi için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, tarım istihdamının, eylül ayında 5 milyon 825 bin düzeyinde gerçekleştiğini kaydetti. 

Bayraktar, mart ayının ikinci yarısından sonra tarımda istihdamın yoğun olduğu döneme girildiğini, bu nedenle her ay tarımda istihdamın arttığını, bu artışın eylül ayından sonra düşüşe geçtiğini ifade etti. 

'Ülke ekonomisi için vazgeçilmez'

Tarımın istihdamdaki payını korunduğuna işaret eden Bayraktar, "Tarımın ülke ekonomisine, diğer sektörlere katkısı, milli hasıla, istihdam ve ihracatta vazgeçilmezliği gittikçe daha fazla anlaşılıyor. Eylül ayında tarım, toplamda işsizliği 2,1 puan düşürerek, yüzde 12,4'den yüzde 10,3'e çekti. Tek başına bu bile tarımın ülke ekonomisi için vazgeçilmezliğine yeter de artar. Milli gelire katkısı, 18 milyar dolarlık tarım ve gıda ihracatı, 5,6 milyar dolarlık dış ticaret fazlası da işin cabası" değerlendirmesinde bulundu.