Tarımsal hasılada hedef 150 milyar dolar

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Önümüzdeki dönemde tarım sektörünü büyüterek, 150 milyar dolar civarında bir tarımsal hasıla hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, genç çiftçilerin projelerine 30 bin liraya kadar hibe verilmesini değerlendirdi. 

Gençlerin mutlaka tarlada tutulması gerektiğini belirten Bayraktar, destek sağlanmadan bunun mümkün olmadığını söyledi.

Bayraktar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak gençlere eğitim verdiklerini belirterek, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde Türkiye'nin her yerinde gençlerimizi eğitiyoruz. Gençlerimizi tarlada tutamazsak bu ülkenin gıda güvencesini sağlayamayız. Bu destekleri önemli buluyorum. Bu desteklerin zaman içinde artırılmasını talep edeceğiz. Gençlerimiz doğru projelerle geldikleri takdirde bu desteklerden yararlanacaklar." diye konuştu.

Bayraktar, projelerin uygulanmasında sıkıntılar olması halinde TZOB olarak müdahale edeceklerini bildirdi.

"Bu destekler önemli"

Türkiye'nin geleceğinin tarım ve enerji sektörlerinde olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Biz özellikle tarım sektörünü önümüzdeki dönemde büyüterek 150 milyar dolar civarında bir tarımsal hasıla hedefliyoruz. Gençlerimizi tarımda tutmazsak tarım potansiyelini nasıl değerlendireceğiz? 150 milyar dolar civarında tarımsal hasılayı nasıl sağlayacağız ve tarımsal üretimi nasıl yapacağız? Onun için genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesi önemli bir proje. Bu proje yaygınlaştırılmalı. Uygulamada bir hata olursa gençlerimiz ziraat odalarımıza müracaat etsinler."

Bu konularda ilginizi çekebilir