TARİŞ sezona avans fiyat ile girecek

Zeytinyağındaki fiyat tartışmaları sürerken TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, birliğin fiyat açıklama yerine avans fiyat ile sezona gireceğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, zeytin ve zeytinyağı piyasasını ve fiyatları değerlendirdi. Çetin, “Üreticimiz kaygılanmasın. Bu üretici bu sisteme lazım. Türkiye’nin zeytinyağındaki geleceğini üretici belirleyecektir. Bu sene böyle oldu, geçen sene böyle oldu ama o istikrar devlet politikası ile düzelecektir. Fakat, şu anda çiftçinin dik durma zamanı. Kaygılanmasınlar. Kaygı panik getirir. Panik olumsuzlukları da beraberinde taşır. O bakımdan arkadaşlarıma söylüyorum. Çiftçi zayıf, ekonomisi güçlü değil. Biz kendi derdimizi, kendimiz görebilme becerisine sahip ender ülkelerden biriyiz" dedi.

TARİŞ’in avans fiyat ile sezona gireceğini ifade eden Cahit Çetin “TARİŞ kendi ortağının ürününü alacaktır. Fakat önümüzdeki günlerde bir fiyat ilan etmeyi doğru bulmuyoruz. Bir avans fiyat ile başlamayı daha doğru buluyoruz. Kimseye köprü ve basamak olmak istemiyorum. Sanayici ve tüccar anlamında söylüyorum, çiftçiye değil. TARİŞ’in fiyatı kullanılıyor. Az deniyor. Çok deniyor. Üretici hakkının avanstan sonra TARİŞ’ten alır. Bu da piyasaya örnek olur. Bu fiyat tüccarın fiyatının 3 kuruş, 5 kuruş, 10 kuruş önünde olur.”dedi.

Dünya çapında bu yıl zeytinyağı üretiminde azalma olduğunu ifade eden TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Çetin, “Dünyada zeytin yağı üretiminde 350 ila 400 bin ton bir eksiklik var. Bizim Türk Zeytinyağları değer kazanacaktır. Ancak bu değer kazanma sırasında çok büyük atlamalar beklememek lazım. Fakat üretici karşılığını alacaktır. Kimse kaygılanmasın" dedi.

Çetin ayrıca, Şubat ayında yaklaşık 30 yıldır görev yaptığı TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanlığı görevinden ayrılacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir