Urlalı üreticiye 552 bin liralık zarar desteği

Urlalı kesme çiçek üreticilerine 552 bin TL don zararı desteği verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) İzmir’de don nedeniyle seraları zarar gören Urla’daki kesme çiçek seralarına Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 552 bin 844 lira ödenek ayrıldı ve Ziraat Bankası aracılığıyla çiftçilerin hesabına aktarılmaya başlandı.

Zirai don nedeniyle Bakanlık tarafından yapılacak destekleme ödemesinden faydalanacak üreticilere ‘Hakediş Sertifikaları’ Urla’da düzenlenen etkinlikle dağıtıldı. Törende yaptığı konuşmada tarım sigortasının önemine dikkat çeken İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, “Keşke bu afetle hiç karşı karşıya gelmeseydik. Keşke ürünlerinizin en iyi şekilde pazarlandığı ve değerinde satıldığı günlerde bir araya gelseydik. Ama bunlar da sektörün gerçeği. Bu gibi olumsuz durumlara karşı çiftçinin ürününü sigortalatması çok önemli. TARSİM aracılığıyla üreticiler doğal afet, yangın, hastalık gibi etmenlere karşı 1 yıllık gelirlerini ve masrafını teminat altına alabilirler. Yaşanan olağanüstü durum nedeniyle Bakanlık TARSİM’e kayıtlı olmayan üreticilerin zararını karşılama kararı aldı” diye konuştu.

Güldal, ‘Hasar Zararı Tazminatı Ödeme Kararı’ çerçevesinde 552 bin 844 lira değerindeki ödemeyi İzmir’de ilk kez Urlalı üreticilerin almaya hak kazandığını dile getirdi.  İl ve İlçe Müdürlüklerinin her zaman üreticilerin yanında olduğunu hatırlatan Güldal, “Hafta sonu bayram seyran demeden üreticilere telefonumuz da kapımız da açık. Tarımsal üretimin her aşamasında bize düşen ne varsa biz yapmaya her zaman hazırız” dedi.

Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç da bakanlık tarafından yapılan hasar ödemesiyle ilgili olarak, “İlk defa İzmir’de ben böyle bir hasarın bu kadar kısa sürede ödendiğine şahit oluyorum” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir