Üst geçitler çeltik kurutma sahası oldu

Bölünmüş yol yapımı sırasında trafiğe kapalı yolda çeltik kurutan üreticiler, bu yıl da kurutma alanı olarak otobanlardaki üst geçitleri seçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



EDİRNE - Türkiye'nin çeltik ambarı Edirne'de üreticiler, çeltiği yaya geçişinin az olduğu otobanlardaki üst geçitlerde kurutuyor.
Bazı üreticiler, hasadın ardından çeltiği makinede kurutmayı tercih ederken, maliyetleri azaltmak isteyen kimi üreticiler de asfalta sererek kurumasını sağlıyor.

Edirneli çeltik üreticisi Mustafa Sarvan, ürünü kurutmak için otoyol üst geçidini tercih ettiğini söyledi.

Maliyetleri düşürmek için

20 kilometre yol katederek buraya geldiğini anlatan Sarvan, "Kurutma maliyetleri fazla olduğundan mecburen bu yöntemi seçiyoruz. Yetiştirdiğimiz çeltiği asfaltta kurutuyoruz. Geçen yıl çalışmalar nedeniyle E-5 karayolu trafiğe kapalı olunca bütün üreticiler orada kuruttu. Bu yıl da buraya geldik. Yaya geçişi az olduğu için burayı tercih ettik" dedi.
Çeltik kurutmanın zahmetli bir iş olduğuna dikkati çeken Sarvan, "Ürünü 2 günde kurutuyoruz. Akşam 4 kişi gelerek saat 09.00'a kadar ürünü serdik. Yarın sabah da 8 kişiyle gelip ürünü toplayacağız. Kurutma makinesini tercih etseydik yaklaşık bin 500 liraya mal olurdu" diye konuştu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir