Zeytinde hedef Hindistan 

ZZTK Başkanı Gündeş: "Hindistan'a ihracatımız şu anda çok sınırlı ancak yapılacak tanıtım faaliyetleriyle hızlı gelişim gösterebileceğimiz bir pazar"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Hindistan'da düzenlenen Annapoorna World Of Food 2016 Fuarı'nda Türk zeytinyağının tanıtımını yaptı. 


Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğini, sofralık zeytin üretiminde ise dünya liderliğini hedefleyen Türkiye, Türk zeytin ve zeytinyağını dünya genelinde tanıtmaya devam ediyor.

Mumbai şehrindeki fuarda ZZTK standını ziyaret eden Hintli zeytin ve zeytinyağı ithalatçıları, Türk zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarıyla ticaret yapmak istediklerini belirtti. Hintli ithalatçılara Türk zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları ile ilgili bilgiler verildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen ZZTK Başkanı Kadri Gündeş, 2016-2017 sezonuyla birlikte Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretiminde artışlar beklediklerini, Türk zeytin ve zeytinyağının katma değere dönüşmesi için Hindistan pazarının hedef pazarlardan biri olacağını kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hesaplamalarına göre Türkiye'nin 2023 yılında 650 bin ton zeytinyağı rekoltesiyle dünya ikincisi, 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin rekoltesiyle dünya liderliğini elde edeceğine işaret eden Gündeş, şunları kaydetti:

"Türkiye son 15 yılda zeytin ağacı varlığını 90 milyondan 170 milyona çıkardı. Bu ağaçlar sayesinde zeytin ve zeytinyağı sektöründe yakın gelecekte büyük üretim artışları olacak. Bu üretimin katma değere dönüşmesi için ihracat en önemli gücümüz olacak. Hindistan'a ihracatımız şu anda çok sınırlı ancak yapılacak tanıtım faaliyetleriyle hızlı gelişim gösterebileceğimiz bir pazar. O nedenle Hindistan pazarına önem veriyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir