Aktepe: Dijital dönüşüme ayak uyduran pazarı ele geçirir

Dünya Gazetesi - Beste GÜÇER

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste GÜÇER

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) bünyesinde kurulan Kamu Bilişim Platformu (KAMU-BİB), Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri (BİMY’25) bütünleşik etkinliğinde konuşan TBD Başkanı Rahmi Aktepe, “Günümüzde nefes kesici bir hızla ilerleyen değişime tanıklık ediyoruz. Değişime ayak uydurup fırsatları değerlendiren bireylerin ve pazara yeni giriş yapanların piyasa hâkimiyetini kolaylıkla ele geçirebildiklerini gözlemliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aktepe, teknolojideki büyümenin sadece bağımlılığı artırmadığını, aynı zamanda savunma ve güvenlik açısından asimetrik bir oyun alanı yarattığını anlattı.

Bilişim sektörünün özellikle yazılım konusunda bu zamana kadar en fazla yüzde 16 büyüme gösterdiğini belirten Başkan Aktepe, “Büyüme oranı Türkiye’nin büyümesiyle paralel olarak giderse geri kalırız. Bu sektörde büyümeyi yüzde 25-30’ların üzerine çıkarmaya çalışıyoruz. Bazı seneler özellikle yazılım sektöründe yüzde 16’lara ulaştı. Diğer taraflara bakınca yine ithalata dayalı bir büyüme görünüyor. Bu büyüme oranının yüzde 20’lerin üzerine çıkması hedefleniyor” dedi.

Milli ve yerli konusunda uzun süredir bir rapor hazırlığı içerisinde olduklarını söyleyen Aktepe şunları belirtti: “Yerli ve milli moda gibi, ama biz dahil bunu söylerken ne anlama geldiğini bilmeden söylüyoruz. Ortaya herkes tarafından kabul edilen bir tanım koymak lazım” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir