CeBIT'te tema akıllı kentler olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ERZİNCAN- Avrasya'nın Bilişim, Teknoloji, İletişim ve Haberleşme Platformu, CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi Anadolu Tanıtım Toplantıları'nın sonuncusu Erzincan'da gerçekleşti.
 
Kentteki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, çocukların konuşmadan önce internet ve bilgisayarla tanıştığını söyledi.
Bilgisayar ve internet çağında yaşandığını ifade eden Çiftçi, "Bilişime, bilgiye, bilime sahip olan milletler, dünyaya hükmediyor. Artık uzayda yer kapma mücadelesinin yapıldığı bir çağdayız. Dünyaya hükmedebilmek ve gelişebilmek için bu teknolojiyi kullanabilmek yeterli değil, bu teknolojiyi bizzat üretmek gerekiyor" diye konuştu.
Deutsche Messe/Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Direktörü Murat Özer ise 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde CNR Expo Fuar Merkezi'nde 13. kez kapılarını açacak CeBIT Bilişim Eurasia'nın, Anadolu turunun sonuncusunu Erzincan'da gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Fuarın, bilişim sektöründe yatırım ve işbirliği yapmak isteyen tüm ulusal ve uluslararası firmalar için önemli bir platform niteliği taşıdığını ifade eden Özer, fuarın bu yıl ikinci kez düzenlenen "Sinerji Zirvesi" ile daha da güçlendiğini vurguladı.
 
Özer, şöyle devam etti:
"2012 yılının ana teması, akıllı kentler ve akıllı kentlerde bilişim. Belediyeler akıllı kent çözümlerini, akıllı belediyeciliği vatandaşlara birinci elden anlatma fırsatı bulacak. CeBIT Bilişim Eurasia, geçen yıla baktığımızda 85 farklı ülkeden ziyaretçiyi ağırlamıştı. 17 ülkeden de katılımcı vardı. Bu yıl itibariyle 22 farklı ülkeden katılımcıyı ağırlıyor olacak, en az 85 ülkeden ziyaretçilerle buluşmayı hedefliyor."
Türksat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ali Ok da fuarda yer alacak ürünlerle ilgili katılımcılara bilgi verdi. Fuarda uydu maketleri ve astronot kıyafetleri sunacaklarını anlatan Ok, "Yine uzay alanında kullanılan değişik materyalleri de katılımcılara göstermiş olacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin aktif olarak iki uydusu bulunmakta" dedi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir