Çocuklar 3D tasarım öğrenecek

SolidWorks Türkiye ve Yunanistan Bölge Satış Müdürü Burak Kuralkan, SolidWorks World 2017’de kendisini en çok heyecanlandıran ürünlerden birinin App for Kids olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DERYA COŞKUN SAYIN

LOS ANGELES - 5 binin üzerinde katılımcıyı konuk eden SolidWorks World 2017, 5-8 Şubat tarihleri arasında Los Angeles’ta gerçekleşti. İlizyon gösterileriyle başlayan etkinlikte, mühendis ve tasarımcıların yenilikçi teknolojiler ve iş süreçlerini besleyen tasarımlarından oluşan sunumları sergilendi.

Los Angeles’ta 5-8 Şubat tarihlerinde gerçekleşen SolidWorks World 2017, birbirinden ilginç tasarımlara sahne oldu. 5 binden fazla mühendis ve tasarımcıyı ağırlayan etkinlikte katılımcılar, SolidWorks 3D uygulamalarını keşfetme imkânı buldu. Dassault Systèmes SolidWorks CEO'su Gian Paolo Bassi, "SolidWorks topluluğu yenilik, işbirliği ve tasarım için benzersiz bir tutkuyu paylaşıyor" derken, SolidWorks World’ün bu tutkuyu ve heyecanı; nesnelerin interneti alanındaki gelişmeler, MBD teknolojisi ve katma değerli üretime dayanan ürün geliştirme ile birleştirdiğini söyledi.

Etkinlikte sorularımızı yanıtlayan SolidWorks Türkiye ve Yunanistan Bölge Satış Müdürü Burak Kuralkan, Dassault Systèmes’in tamamen mühendislik ağırlıklı bir şirket olduğunu hatırlatarak, bütün işinin ağırlıklı olarak savunma sanayiine teknoloji üretmek olduğunu söyledi. Kuralkan, geçen yıl 3 milyar dolar ciroya ulaşan Dassault Systèmes’in içerisindeki SolidWorks’ün payının ise 650 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti.

SolidWorks bir inovasyon platformu!

SolidWorks markasının çok değerli olduğunu da sözlerine ekleyen Kuralkan şöyle dedi; “Ar-Ge departmanlarında yeni bir ürün geliştirilmek istendiğinde öncelikle bir fikirle başlıyor. Önce taslak olarak çizimlerle başlayan geliştirme süreci sonrasında daha detaylı çizimlerin yapılması gerekiyor. Burada da SolidWorks’ün CAD ürünü devreye giriyor ve 3D tasarım daha da detaylandırılıyor. Akabinde de çizilen ürünle ilgili belli analizlerin yapılması gerekiyor. Bunlar; düşme, kırılma testleri olabiliyor. Bu noktada da analizler devreye girmeye başlıyor. Ürünün kalite kontrole varan kadar; aslında henüz üretilmeden ‘rendiring’inin yapılması sağlanıyor. SolidWorks de burada bir çözüm gamı, bir inovasyon platformu olarak konumlanıyor. Amacımız, bir müşterinin Ar-Ge departmanına girildiği anda, ürünün son aşamasına kadar tüm süreçlerdeki yazılım çözümlerini sağlamak” dedi. Kuralkan, Türkiye pazarında çözümleriyle öncelikle, makine endüstrisi, kalıpçılık ve içerisinde high-tech olan alanları hedefl ediklerini de sözlerine ekledi.

Etkinlikte kendisini en çok heyecanlandıran ürünlerden birinin App for Kids olduğunu belirten Burak Kuralkan, bu ürünün betasının tamamlandığını ve ilerleyen günlerde tüm müşterilerine açılacağını açıkladı. Çocukların da böyle bir uygulamaya erişiminin kendileri açısından çok ses getireceğini söyleyen Kuralkan, sadece üniversitelerle sınırlı kalmayacağını, çocukların da 3 boyutlu düşünüp belirli tasarımları yapmalarının önünün açılacağını dile getirdi. Okullarda çocukları yaratıcı düşünmeye sevk eden birtakım dersler olduğunu, burada da kendi oyuncaklarını tasarlayıp 3D yazıcılardan baskı almalarını sağlamak gibi konuların çok fazla olduğunu ifade eden Kuralkan, Türkiye’deki özel okulların pek çoğunda bu tür derslerin olduğunu, Türkiye’de de bu tür bir eğitimin mümkün olabileceğini vurguladı. Bütün bunların yanında; Kuralkan, genel olarak verilerin belirli onay mekanizmalarıyla yönetilmesi noktasında veri yönetiminin çok fazla yaygınlaşacağını düşündüğünü söyledi.

TAMAMLAYICI ÇÖZÜMLERİMİZİ DAHA FAZLA DUYURACAĞIZ

Konuşmasında Türkiye pazarına da değinen Burak Kuralkan, 2016’nın ilk yarısından sonra bir kırılma yaşandığını, ağustos ayı itibariyle de büyümeye devam ettiklerini ifade ederek, “Toplam yılda yüzde 15-20 bandında büyüdük. Beklentimizin 3 ila 5 puan üzerinde büyüdük. Önümüzdeki yıl daha fazla büyüme bekliyoruz” diye konuştu. Türkiye genelinde, belli üretim alanlarındaki firmaların hala birtakım ihtiyaçları olduğunu ifade eden Kuralkan, bu firmaların, belirli ürün ve konularda giriş seviyesinde oldukları için buralara yapılan yatırımlarla verimliliği artabileceklerini dile getirdi. Önümüzdeki yıl için SolidWorks Türkiye açısından bakıldığında öncelikle iki haneli büyümeler beklediklerini anlatan Burak Kuralkan, odaklandıkları bir konunun da; pazardaki 3 boyutlu dizayn CAD dışındaki ürünlerini de daha fazla duyurmak olduğunu açıkladı. Tamamlayıcı çözümlerin mevcut müşterinin iş süreçleri için çok faydalı olacağını söyleyen Kuralkan, bu noktaya daha fazla değineceklerini ifade etti.

Pazarın büyümesi adına fiyat dengelemesi yapıyoruz

Burak Kuralkan: “Kurdaki değişiklik noktasında zaman zaman fiyat dengelemesi gerçekleştirebiliyoruz. Genellikle kampanyalarla bunları yapıyoruz. Ancak ne zaman bunu yapacağınız çok önemli oluyor. Çünkü piyasa istikrarlı bir yapı arıyor.”