Dell: Teknolojinin kilidini açma olanaklarının büyüsündeyim!

Dell EMC World 2017’de 13 bin 500 katılımcıya seslenen Dell Technologies CEO’su Michael Dell, dijital dönüşüme vurgu yaparak, babasının eve bir hesap makinesi getirdiği günden bu yana teknolojinin kilidini açma olanaklarının büyüsüne kapıldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DERYA COŞKUN SAYIN- Las Vegas

Dell EMC ortaklığının ilk yeni nesil ürünleri Las Vegas’ta gerçekleşen Dell EMC World 2017 kapsamında tanıtıldı. “Dijital Dönüşüm” mottosu ile tüm dünyaya duyurulan yeni ürün ve hizmetler, işletmelere; daha kolay, hızlı ve maliyet düşük çözümler sunuyor.

Amerika’nın Las Vegas şehrinde 8-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Dell EMC World 2017 kapsamında, Dell EMC’nin yeni nesil ürünleri sergilendi. Etkinlikte konuşan Dell Technologies CEO’su Michael Dell, babasının eve bir hesap makinesi getirdiği günden bu yana bilim ve teknolojinin kilidini açma olanaklarının büyüsüne kapıldığını anlatarak başladığı konuşmasında, dijital dönüşüm vurgusu yaptı. Dell, evlerine gelen ilk hesap makinesini, yaratıcılığını güçlendirmenin bir yolu olarak gördüğünü ifade etti ve ekledi: Süreç tüm insanlık için hep aynı. Yüzbinlerce insan bu gelişim ile ilerliyor.

“Dell EMC, müşterilerin ilk adımı atması için ideal bir ortak”

Yaklaşık 13 bin 500 katılımcının bulunduğu etkinlikte Michael Dell, sahip oldukları ürün portföyünün küresel ticaretin geleceği için nasıl konumlandırıldığına dair bilgi verirken, ilerleyen süreçte IoT, bulut ve yapay zekâ konularının şirketlerin iş süreçlerine olası etkileri hakkında yorum yaptı.

Michael Dell, şirketlerin daha verimli çalışmasını sağlayan bir IT yapısına karşı istekli olduklarını belirterek, “Bugün her kurum bir teknoloji şirketi olmak istiyor” dedi. Dell şöyle devam etti: “Teknoloji büyüme stratejisi için önemli bir etken. IoT, bulut ve güvenlik konusunda iyi bir strateji gerekiyor. IoT günümüz dünyasında şirketlerin daha iyi ürünler tasarlamak, operasyonları ve müşteri deneyimlerini iyileştirmek için ürettikleri çok miktarda veriyi kullanmalarına olanak tanıyor.” Bu noktada buluta da değinen Dell, teknolojinin; genel bulut, özel bulut, hibrit bulut, hizmet olarak yazılım ve yönetilen hizmetler olarak tüketileceğini ifade etti.

Yazılım, yapay zekâ ve makine öğreniminin çeşitli cihazlardan otomotive kadar farklı alanlarda yeniliklerin yapılmasını sağladığını söyleyen Michael Dell, yazılımın; turizmden sigortacılığa kadar pek çok sektörde günlük hizmetleri daha iyi hale getirebileceğini ve aynı zamanda bu sayede tüm ürün ve hizmetlerin pazar odaklı olabileceğini belirtti. Dell, “Bu alandaki döngü devam edecek” dedi.

Rekabetin şirketleri daha akıllı hale getirdiğini kaydeden Michael Dell, aynı zamanda firmaların yeni uygulamalar geliştirmelerini de sağladığını dile getirdi. Rekabet ortamında güvenliğin de önemine dikkat çeken Dell, her şeyin güvenlik olduğu dünyamızda daha fazla bağlantı ve fırsatın daha fazla riski de beraberinde getirdiğini söyledi. Dell, “Teknoloji risklerinin nedenini anlamamız gerekiyor. Bir süreklilik olarak, güvenlik konusunda farklı düşünmeliyiz” diye konuştu.

"Dijital dönüşüm eğiliminin bundan böyle etkisini artırarak sürdürmeye devam edeceğini ve IT dönüşüm ihtiyacının gün geçtikçe artacağını söyleyen Dell EMC Başkanı David Goulden da "Dell EMC, müşterilerin bu ilk adımı atmasına yardımcı olmak için ideal bir ortak. Dell EMC oluşumu, müşterilerimiz için bir sonraki inovasyon, dönüşüm ve ilerleme dalgasını oluşturan teknolojileri geliştirme ve sunma becerimizi hızla artırdı" dedi.

DELL EMC’NİN İNOVATİF ÇÖZÜMLERİ:
• Yeni 14. nesil PowerEdge sunucular (İlk kez ‘Dell EMC’ markası ile tanıtıldı.)
• Yeni Dell EMC Hiper-yakınsanmış altyapı geliştirmeleri ve bulut benzeri tüketim modeli.
• Dell EMC yazılım tanımlı depolama.
• Flash depolama sistemleri ile müşterilerine veri merkezlerini ve BT dönüşümlerini sağlama imkânı.
• Yeni dâhili veri koruma donanımı ve bulut veri koruma portföyü.