Doğu-2'de 12 bin km fiber kablo çekildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MARDİN - Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, Doğu-2 bölgesi kapsamındaki 8 ile 12 bin kilometreden fazla fiber kablo çektiklerini bildirdi.

Türk Telekom'un aylık olağan bölge toplantısının ardından bir otelde basın toplantısı düzenleyen Kılıç, Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında üzerlerine düşen çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Türk Telekom'un Türkiye'yi yeni teknolojilerle tanıştırma misyonu çerçevesinde 81 ilde fiber dönüşümü gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıç, "Teknolojik altyapımızı hayatın her alanına dokunan çözümlerle destekleyerek, Türkiye'nin dijital yaşam dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedefi bölgesel büyüme ve hizmet anlayışı ile tamamlayacağız. Türk Telekom, tüm şehirleri birleştiren dev bir fiber altyapı oluşturdu" dedi.

Mardin'de geçen yıldan bu yana 3 bin 500'den fazla hane ve iş yerine fiber hizmeti sunduklarını bildiren Kılıç, kesintisiz yürüttükleri altyapı ve onarım çalışmalarını bu yıl da sürdüreceklerini bildirdi.

Kılıç, şöyle konuştu:

"Merkezi Diyarbakır olan Doğu-2 Bölgesi'nde Şanlıurfa, Elazığ, Mardin, Adıyaman, Batman, Şırnak ve Siirt'te gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla 12 bin kilometreden fazla fiber kablo çektik. Türkiye'nin teknolojik altyapısını sağlayan şirket olarak geleceği biz şekillendiriyoruz. Eğitim, sağlık, eğlence ve enerji dahil olmak üzere birçok alana değer katacak teknolojilerin geliştirilmesine öncülük edeceğiz."

Türk Telekom'un kablo hırsızlığına karşı mücadele etmek durumunda olduğuna da değinen Kılıç, "Bununla milletçe mücadele etmeliyiz. Kablo hırsızlığına karşı akla gelmedik yöntemleri deniyoruz. Sadece Mardin'de son 3-4 ay içerisindeki hırsızlıkların yol açtığı zarar 350 bin liradan fazla. Bu Türkiye geneline milyonlar değerine ulaşıyor" diye konuştu.

Toplantıya, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Trabzon ve Samsun Türk Telekom bölge müdürleri katıldı.