Dünyanın konuştuğu kadın Suriye'de mi?

İstihbarat kaynakları: Paris saldırılarının kadın işbirlikçisi Suriye'de olabilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Üst düzeyli bir güvenlik kaynağı, Paris'te geçen hafta meydana gelen saldırıları gerçekleştiren İslamcı militanların işbirlikçisi olduğu sanılan Hayat Boumeddiene adlı kadının, 2 Ocak günü İstanbul'dan geçtiğini ve şimdi Suriye'de olabileceğini söyledi.

Kaynak Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Bize bu kadın hakkında Fransız güvenlikbirimlerinden ya da hükümetinden hiçbir uyarı gelmedi. Bize kadın hakkında bilgi geldikten sonra, 8 Ocak'ta cep telefonunun sinyalini tespit ettik. Şu anda Suriye'de olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Fransa'da saldırıları kınamak üzere dün düzenlenen yürüyüşe katılmak üzere Paris'e gitmeden önce bir basın toplantısı düzenleyen ve Boumeddiene ile ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye hangi ülkede olursa olsun, herhangi terör faaliyeti söz konusuysa her zaman çok yakın işbirliği içinde oldu. İstihbarat birimlerimizle, Fransız istihbarat birimleri arasındaki işbirliği ve dayanışma ise çok köklü, eski temellere dayanıyor. Dolayısıyla bu terör saldırısı sonrasında da istihbarat birimlerimiz arasında çok kapsamlı istişareler gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Fransa'dan bize intikal eden bilgilerle, bizdeki bilgilerin karşılaştırılması süreci devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin hangi ülkeye dönük olursa olsun "terör riski söz konusu olduğunda her türlü işbirliğini gösterdiğini" belirten Davutoğlu, "Bu çerçevede de işbirliğimiz devam ediyor.Açıklanması gereken bir husus olduğunda, Türkiye ve Fransa birlikte veya tek tek açıklama yapabilir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir